Fårup sommarland
Annons
Reseberättelse:

Fårup sommarland

(Danmark, Fårup sommarland)

Isak 3 år, provar elbil

Vår 8-åring svischar runt i Lynet tillsammans med pappa

Jag kan varmt rekommendera Fårup sommarland som ligger på danska västkusten, (en dryg timmes bilresa rakt över Danmark från Fredrikshamn). Vår familj som består av två vuxna och tre barn (3, 6 och 8 år gamla) tilbringade två heldagar där i juni. Eftersom det inte var högsäsong och vi var där under vardagar hade vi gott om utrymme och det var i princip inga köer till de många attraktionerna. Fårup lämpar sig väl för en familj med barn i blandade åldrar 1-12 år, då det finns något för alla familjemedlemmar. Det finns allt ifrån rejäla åkattraktioner som några olika berg- och dalbanor som kittlar ordentligt i magen till karuseller för 1-2-åringar. Men..  Fårup är dessutom ett sommarland så det finns en uppsjö av studsmattor och hoppkuddar. När entrén på drygt  200 SEK/ person är betald kan man botanisera fritt bland trampbåtar, minigolfbana, ponnyridning, skytte, skattjaktsbana, 4D- bio, trampbilar, eldrivna grävskopor eller om man bara vill gräva i sandlådan...  Det finns elbilar som är olika för barn upp till 5 år och lite större varianter för barn över 5 år och där man får körkort efter. Många av personalen som arbetar på Fårup är äldre och tar sig tid att hjälpa stora som små och ordet ”skynda” finns inte!  Fårup är stort! Attraktionerna ligger ganska utspridda i skogen (!) så det kan bli tröttsamt för mindre barn att gå. Skrindor finns att hyra och det finns ett tåg som åker runt mellan olika stationer i parken. Fårup har också ett stort vattenland som vi dock inte provade så vid fint väder är det säkert läge att ta med badkläder. Jag bedömer att man gott och väl kan vara två dagar på Fårup för att så långt det är möjligt tillfredsställa allas behov av karuseller. När man har betalt entrén kan man köpa ytterligare en dagsbiljett för 100 DKK att utnyttja inom 5 dagar. Innebär alltså att man inte heller behöver gå dit två dagar i rad utan kan variera med annan aktivitet och låta det gå några dagar mellan besöken (smart tycker jag). Det som jag tycker skiljer Fårup från andra ”nöjesfält” typ Legoland, Liseberg och Gröna Lund är LUGNET. Det är hur konstigt det än kan låta ganska avkopplande att strosa runt bland de höga träden och stora gräsytorna och avverka karusell efter karusell. Det är lite som att varva en skogspromenad med att åka lite berg- och dalbana, ta en tur på hästryggen och därefter gå och hoppa lite studsmatta eller åka trampbåt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se