Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Sommarland själland!

(Danmark, själland, Nyköbing s, Sommarland själland)

minitivolit var kul

svantur

Här kan alla flyga högt!

I lördags åkte vi på vårt testfamiljsuppdrag till sommarland själland. Vi valde en varm dag för att kunna testa alla aktiviteter, så det var varmt att åka bil, men det var det värt! Vi började med lite lek och vi vuxna testade loopen. (8-åringen var 3 cm för kort). Den var kul, men ganska kort och skakig om man är van vid andra berg och dalbanor. Sedan gick vi så fort vi kunde till vattenlandet för att svalka oss. Det var ett fint, rent och roligt vattenland med många vattenrutchbanor för både barn och vuxna. Barnpoolen var extra fin med halkskydd i kanterna och mjuk botten. Det fanns rutchbana i den också. Man kunde bli blöt på många olika sätt, bla i en vattenkarusell! Det fanns en fors som man kunde åka i med eller utan uppblåsbara ringar. Den var kul och passade alla, men där man skulle gå på var strömmen väldigt stark så se upp om ni åker med barn i knät, så ni inte får åka halva barnan baklänges som jag fick göra:) !
 
 Efter en lång stunds lek i vattenlandet gick vi och hämtade ut våra pizzabiljetter som ingår om man visar upp sitt Barnsemesterkort i info. centrat. De förstod först inte vad vi ville ha och inte förrän vi visade utskriften från sidan där det stod: pizzabuffe för 4 plus 2 fjädrar i indianlandet  fick vi kupongerna. (Det är nog inte så många som utnyttjat erbjudandet än). Sen gick vi och åt pizza. Jättegott och många sorter att välja mellan! Sen fick barnen syn på roddbåtarna som blev vårt nästa mål. Mysig sjö att ro runt i, men det fattades årklykor på några av båtarna så det gällde att kolla att det funkade innan man rodde iväg.
 
 Sen gick vi till minitivolit. Där fanns mycket att åka för yngre barn och det var inga köer, så de kunde sitta kvar för en extra åktur om de ville. Bilar, svanar, kålmask mm. Vi saknade bara någon lite större och vildare åktur för äldre barn. Sen utforskade vi westernlandet med indiantält att leka i och en häståktur på mekaniska hästar. Här fick barnen sina fjädrar och personalen skojade och skjöt med vatten pistol på dem. Man kunde också vaska guld. Missa inte motorlandet med dubbelgocartar som en vuxen och ett barn kunde åka tillsammans. (längd från 110 för barnen och föraren över 18 år). Det fanns även en mini gocart som vår 8-åring kunde köra själv! 5-åringen var såklart avundsjuk. Där skulle man vara 120-160 cm lång. Detta var en speciell upplevelse att åka tillsammans! Det fanns gott om studsmattor och hoppkuddar, se bara till att inte hoppa barnfota när solen står på som värst, det bränns rejält under fötterna. Framåt kvällen var det däremot en perfekt avslutning att hoppa lite innan vi började färden hemåt.  Vårt helhetsintryck av parken var jättebra och vi återvänder gärna!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se