Knuthenborgs Safaripark - testfamiljsuppdrag
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborgs Safaripark - testfamiljsuppdrag

(Danmark, Lolland, Knuthenborg Park och Safari)

Tvillingkillingmys

Naturhinderbanan

Lemur

Vi fick förmånen att som testfamilj för Barnsemester tillbringa en heldag på Knuthenborgs Safaripark i Danmark! Vi – en familj på mamma och pappa och fyra barn i åldrarna sex till fjorton år - åkte dit en dag i slutet av juni, precis innan högsäsongen skulle köra igång, och kunde njuta av parken helt utan trängsel. Knuthenborg är absolut värt ett besök, och vi rekommenderar att man verkligen avsätter en hel dag till parken, för att hinna se och göra allt spännande och roligt som finns i parken. Vi hade med oss tälten, och sov natten före och efter på den lilla campingplatsen i Bandholm – ett samhälle som ligger precis intill safariparken. Campingplatsen delade ut rabattkuponger till sina gäster, där man fick 20 % rabatt på inträdet till parken.

 

En stor skillnad mot Kolmårdens safaripark är att på Knuthenborg får man åka omkring precis som man vill på de många vägarna inne i parken – fram och tillbaka och hit och dit – och hur många varv man vill! (I stora delar av parken kan man också cykla omkring.) Man får stanna bilen var man vill, och på vissa platser – med mindre farliga djur förstås! – får man även kliva ur bilen.  De första djuren man kommer till är t ex klappvänliga åsnor! När man sedan kör in på Savannen – med zebror, giraffer, antiloper mm, får man förstås lov att stanna kvar inne i bilen. Det var mycket spännande att ha jättelika noshörningar lunkande precis intill bilen! Vargskogen var inte en lika rolig upplevelse, då vargarna hade alldeles för litet utrymme. I Djurhagen strövade bisonoxar alldeles intill vägen. Tigerskogen besökte vi på eftermiddagen, och de tigrar vi såg var då väldigt slöa. Det är säkert ett bra tips att försöka titta på tigrarna på förmiddagen, då de enligt uppgift ska vara lite piggare! I Apskogen fick man åka med in till aporna i en överbyggd vagn dragen av en traktor. Personalen delade ut apfoder till passagerarna, som man sedan kunde mata aporna med inne i hägnet. Man petade ner maten i små hål inne i vagnen, och den åkte då ner i rännor utanpå vagnen, dit aporna hoppade upp och mumsade. Det var roligt och man fick verkligen se aporna på nära håll! Mycket uppskattat av våra barn var också hägnet med lemurer, där man fick gå in och gå runt på en stig och titta på lemurerna. De var inte alls rädda för oss, utan satt kvar helt nära stigen och tittade på oss när vi kom, och sprang bokstavligen rätt framför fötterna på oss! I Fasanskogen kunde man titta på små mini-kängurur, som hoppade omkring lite grann, och i Fågelparadiset fanns en mängd fåglar i olika burar. Det fanns också två  olika slätter med olika slags djur på, t ex kameler, australiska vattenbufflar och indiska kor. Här fick man gå ur bilen om man ville, men skulle hålla ett säkerhetsavstånd på minst 2 meter till djuren. I ”Bandholmmarken”, som man åkte förbi på vägen ut ur parken, fanns det lite mer vanliga djur, som hästar och kor. De djur som våra barn uppskattade allra mest var dock getterna!! Det fanns en stor hage full med getter och små killingar, som man fick gå in i. De små killingarna var verkligen otroligt sällskapliga och busiga, och kom springande mot en så fort man kom in i hagen! De ville gärna bli klappade och kliade, och man fick akta sig så de inte tuggade för mycket på kläder och hår och annat! Här var vi ganska länge – 2 gånger dessutom! – och det var inte lätt att få med sig barnen iväg från de söta killingarna!

 

I Småland fanns det restaurang, souvenirbutik och den bästa lekplats vi någonsin har varit på! Den hade allt man skulle kunna önska sig: trampbilar, små flottar över konstgjorda vattendrag, klättertorn, hoppkudde, gungor, hängbro, linbanor och – framför allt – en helt otrolig hinderbana! Den delen av hinderbanan som finns inne på själva lekplatsen är stor, men missa inte den mycket större delen som finns inne i skogen bakom! Där finns en makalöst lång bana  av balansprövande stockar, stegar, trädkojor, nät, steg insågade i träd och allt möjligt annat spännande! Vår 6-åring klarade inte av de svåraste passagerna själv, men med en hjälpande hand gick det bra, och hon hade vrålkul! Våra två 12-åringar och vår 14-åring var i himmelriket, och även mamma och pappa roade sig kungligt! Här hade vi kunnat tillbringa mycket mera tid. Bara lekplatsen i sig skulle faktiskt vara värd ett heldagsbesök! Souvenirbutiken var också väldigt trevlig, och våra barn lyckades hitta fina souvenirer i riktigt låga prisklasser, som såldes ut just då.  Vi åt lunch på restaurangen, eftersom vi inte hade möjlighet att ha med oss matsäck. Det var inte precis billigt och utbudet var inte så stort, så egen matsäck hade varit att föredra. Det finns en mängd bord utplacerade på fina platser i parken för just det ändamålet. Det enda vi inte riktigt hann med i parken var den rhododendron-trädgård som tydligen fanns precis efter infarten i parken och den utsiktskulle som fanns invid Svansjön.

 

Vi kan absolut rekommendera familjer att åka till den här parken! Från 6 år och uppåt är den perfekt. Vi åkte in i parken som bil nr två och lämnade den som absolut sista bil en minut innan stängningsdags – mycket nöjda med vår innehållsrika och spännande dag!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se