Beach i Motala med utflykter till Linköping och riddardagar i Hova
Annons
Reseberättelse:

Beach i Motala med utflykter till Linköping och riddardagar i Hova

(Sverige, Östergötland, Motala, Linköping, Varamonbaden, Fenomenmagasinet, Valla gård, Riddarveckan i Hova)

Järnvägsmuseum

Kortege mot Tornerspelen

En av de tappra riddarna

I år blev det Östergötland för vår del. Det var en del utflyktsmål i Linköping vi ville till och dessutom hägrade Riddarveckan i Hova, så vi valde att hyra en stuga i Motala, som låg på lagom avstånd från båda resmålen. Dessutom hade vi hört talas om Varomon i Motala, Nordens längsta sandstrand.
Stugan vi hyrde var toppen - lagom stor för hela familjen, prisvärd och dessutom endast 100 meter från den strand som verkligen levde upp till våra förväntningar. En underbar sandstrand - det kändes som utlandet, med finkornig sand och långgrunt.

Endast en halvtimma bort låg Linköping, dit vi hade två turer. Första turen gick till Valla gård, där vi besökte Järnvägsmuseet, Traktormuseum och matade kaniner och getter samt lekte av oss i lekparken. Endast Järnvägsmuseet kostade pengar - en ynka tjugolapp, så det var verkligen ett prisvärt resmål med mycket att se. Vi hade med oss pick-nick i gröngräset, liksom andra familjer.

Vår andra Linköping-tur var det naturvetenskapliga fenomen för hela slanten. Fenomenmagasinet i Linköpings Gamla stan är verkligen ett utmärkt resmål för barnfamiljer. För de som har besökt Tom Tits i Södertälje så är detta något liknande - fast i mindre skala. De hade en stor utställning om luft och vi provade på såväl vattenexperiment som tyngdlagen och allt möjligt annat. När vi blev fikasugna gick vi till caféet - där det var billig självservering. Allt kostade 5 kronor - kaffe, te, festis, bulle, chokladbollar. Pengarna satte man i deras kista. Imponerande! Vi spenderade flera timmar där och endast stängningstiden stoppade oss från att vara kvar ännu längre.

Riddardagen i Hova var lika underbar som de riddardagar vi upplevt i Mariefred och i Rissne. Det är underbart med alla människor som klär sig i medeltida dräkter, alla försäljare av smycken och annat. Ansiktsmålning uppskattades av barnen och i Hova hade de även barnens Riddarland. Vi hade turen att komma över de gratisbiljetter till tornerspelen som delades ut till 55 medelstidsklädda. Barnen belönades med det för sina riddardräkter. Därmed fick de även gå med i kortegen som med riddarna i spetsen tog sig mellan Hova torg och tornerspelsplatsen. Att se tornerspel är alltid lika underhållande och förutom vackra hästar och modiga riddare ingår gycklare som underhåller på banan.

Under vår vecka hade vi också tänkt hinna med Trädgårdsföreningen i Linköping, men det fina vädret lockade oss till sol och bad i Varamon och dessutom hade vi roligt på den fina Äventyrsgolfbanan alldeles vid stugan. Trädgårdsföreningen får vi därför ta en annan gång.

Vi kan varmt rekommendera andra att ta denna tur.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se