Upplevelser på Universeum
Annons
Reseberättelse:

Upplevelser på Universeum

(Sverige, Västra Götaland, Göteborg, Universeum)

Vi är en trebarnsfamilj som hade turen att vinna en tävling där vi utsågs till testfamilj, där uppdraget gick ut på att besöka och utvärdera Universeum i Göteborg.

Trots att barnen vid tidigare tillfällen besökt Universeum, både med familjen som med skolan, så var de märkbart förväntansfulla.

Vi valde att följa den anvisade vägen där man startar resan genom att ta linbanan (diagonalen) upp till övre plan, där vi fick studera och lära oss en massa kring polarvärlden vattnets väg m.m., där barnen till sin stora förtjusning fick plaska på rejält.

Därefter fick vi stifta bekantskap med en uppsjö olika typer av fiskar, där man hade chansen att uppleva dem på riktigt nära håll, vilket var mycket spännande. Just möjligheten att klappa rockorna var ett oerhört uppskattat inslag samt de lite större fiskarna, typ hajar m.m. rönte stort intresse bland barnen.

Efter att ha svettats i den tropiska avdelningen, där vi haft närkontakt med både apor, fåglar, sköldpaddor m.m. var det så dags att ta hissen upp till plan 3 och Kalejdo, där barnen på ett helt fantastiskt sätt fick uppleva och testa på intressant vetenskap och andra häftiga fenomen. Man fick efter ett tag påminna barnen att det fanns ytterligare en avdelning att upptäcka, nämligen Explora, där just "hästattraktionen" fångade vår dotterns uppmärksamhet särskilt.

Eftersom vi valde att förlägga besöket lite senare på eftermiddagen, så var det lagom med folk vilket innebar att barnen inte behövde trängas och vänta alltför länge på de olika attraktionerna.

Avslutningsvis kan jag konstatera att vi fick en härlig och upplevelserik eftermiddag på Universeum och kan verkligen rekommendera denna anläggning till andra barnfamiljer. Här finns verkligen något för alla åldersgruppen, barn som vuxna och allt är mycket fräscht och välskött.

Vi får tacka både barnsemester och Universeum för detta trevliga besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se