Testfamilj på Dalénium Science Center
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Dalénium Science Center

(Sverige, Västergötland, Stenstorp, Dalenium)

pyssel- och experimentrum

Hmm..precis som i Robinsonfinalen..

uppfinningar: förr och nu

Vi hade turen att bli testfamilj på Dalénium och idag, en lite halvregning sommarlovsdag, passade det perfekt att göra turen några mil bort för att för första gången besöka detta science center :)

Vi var två vuxna och två barn, 9 och 10 år som åkte iväg på resan och diskuterade fördelar vs nackdelar mellan Dalénium och Balthazar som ju också ligger i Skövdetrakten. Vi kom fram till att troligtvis passade Dalénium för lite äldre barn än vad Balthazar gör vilket isf är perfekt för våra tjejer.

Väl framme i Stenstorp var det lite dåligt skyltat, kanske pga av nytt vägbygge men efter en rundtur i Stenstorp kom vi till sist rätt. Tur att Stenstorp är ett litet samhälle..ler..

När vi kom in på Dalénium blev vi varmt mottagna av en tjej vid namn Anna som bl a informerade oss om dagens show (gasshow) och talade om att det bara var att fråga om vi undrade över något inne i lokalerna.

Tjejerna satte full fart genom alla rum för att få en överblick på allt som fanns och medan de testade och provade som bäst så ropades det ut i högtalarna att visningen av stjärnhimlen skulle börja. Tyvärr (för oss men inte för Dalénium) så var alla platser redan upptagna så den visningen missade vi. Ungarna var inte ett dugg ledsna för detta utan provade glatt såpbubblor i olika format, båtslussning, tanketävling och mycket mycket mer!
Det var knappt så de hann att komma och fika, så roligt hade de!
Man får äta medhavd fika i cafeterian i mån plats och när kaffetarmen gjorde sig påmind fanns det tack o lov plats för oss :) Om man inte har med egen fikakorg så kan man köpa bl a kaffe, te, glass, dricka, paj och panpizza i entrén och äta i den lilla cafédelen. Här finns även två microvågsugnar om man behöver värma något. Jättebra!

Tiden fram till kl 14 gick fort och nu börjar den förut nämnda gasshowen.
I början kändes den lite svår för barn att förstå trots att Anna (tjejen som höll i det) gjorde sitt bästa för att få med sig barnen.
Men spänningen trappades upp i takt med att showen fortskred! Eld, torr-is och flytande kväve stod för underhållningen och allra sist fick barnen prova på hur det kändes att ta på moln.
Det ni! Inte alla som kan gå hem och säga:
- Vad har du gjort i dag då? Själv har jag känt på ett moln.... :D

Efter showen började vi känna oss hungriga men barnen var inte färdiga ännu, det skulle pysslas, spelas och experimenteras ännu mer!

Jag är fascinerad över hur mycket man kan få ut på så liten plats. Hela tiden när jag gick runt så upptäckte jag ännu en liten detalj som jag inte tidigare märkt.

Personalen var trevlig och tillmötesgående, tackade för informationen om att någonting inte riktigt fungerade som det skulle, och var snabbt där och rättade till det de kunde, alternativt satte upp en lapp "ur funktion" på det de inte kunde fixa på stört.

Strax före stängningsdags gav vi efter för hungern och slet oss från detta "lek- och lärparadis", korsade gatan och åt gott på Stenstorps restaurang & Café: pizza, kebab och grill..

Dryga fyra timmar tillbringade vi här och som sagt, vi fick slita oss därifrån. Dottern undrar förtjust om vi kan åka hit fler gånger?

Klart vi kan och klart vi ska!

(Upplysningsvis så kändes det som att vår gissning att Dalénium passade lite äldre barn än de som besöker Balthazar stämde nog ganska bra kan jag säga i efterhand även om dottern berättade att några grejer faktiskt var exakt samma.. Hon var på klassresa till Balthazar i våras och var jättenöjd men efter denna resa så tycker hon att Dalénium är bättre)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se