Annons
Reseberättelse:

vi testade sommarland själland

(danmark, själland, nyköbing själland, Sommarland Själland)

En dag i juli damp det ner ett brev som talade om för oss att vi blivit utsedda att testa sommarland själland. En kulen och regnig onsdagsmorgon i början av augusti  var det så dags att bege sig söderut. Vi tog båten mellan Helsingborg- Helsingör en upplevelse för sig enligt barnen. På mindre vägar åkte vi mot målet. Efter en relativ lång bilresa men med fantastiska barn var vi så framme.
Vi fick en bra start och var mycket nöjda med det faktum att man betalar inträde och sedan parkerar bilen, inget köande och stämplar för att hämta kvarglömda saker i bilen.
Väl inne på området möttes vi av lite folk, inga köer och mycket vackra blomster arrangemang. Ett rent och fräscht intryck som bestod genom nästan hela besöket. Rena toaletter och framför allt på många ställen. Vatten skålar för hundar fanns också utsatta runt om parken.
Vårt första stopp blev den stora berg och dalbanan tyvärr hade inte dottern längden inne så vi fick gå vidare till den andra attraktionen. Lite tråkigt att det bara fanns två tivoliattraktioner för de äldre.
 
Längre in i parken åkte vi både go kart, tog en spännande och väl genomtänkt flottfärd i amazonas, gick genom många hinder på vår djungelstig samt såg oss omkring i cowboyland där vi red på hästar, riktiga såväl som på en bana. Säkerhetstänket är inte lika hög som i Sverige, det fanns inga hjälmar vid hästridningen likväl saknades det flytvästar till rodd och kanoterna. Om man ville fiska fick man ta med eget spö.
På sommarland fanns ett stort badlandskap med stort utbud av vattenrutschkanor som passade alla åldrar. Några lite mer krävansde andra för de mindre barnen. Det fanns separata barnpooler med riktade utbud för yngre åldrar. 
Vi hade tänkt besöka pizza buffen men vi vände i dörren då det inte ingav något rent intryck. En snabb promenad till bilen för att hämta vår matsäck som vi avnjöt ute på ett av de många bord som fanns. Det finns även ett grill område i närheten av de mindre barnens tivoliland.
Dagen fortsatte med mer lek i tivolilandet, hopp på mattor och lite god glass. Efter en händelserik och rolig dag drog vi oss mot utgången och där väntade en grand finale, en man som sköts ur en kanon och landade i ett säkerhetsnät. Barnen var nöjda, glada och trötta efter en dag med äventyr. Det som satte mest spår hos dem och som de talade om i efterhand var dels amazonas delen samt gubben i kanonen.  Vägen hem gick över bron till Malmö och det sparade oss en restid på lite mer än en timme.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se