Testfamilj på Tropikariet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tropikariet

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet i Helsingborg)

Sjörövarskatten

Buren inne i krokodilburen

Sovande lemuer

Vi blev jätteglada när vi såg att vi hade vunnit inträdet till Tropikariet. Detta ställe hade vi inte besökt eller vetat om innan vi tävlade på barnsemester.
 
Vi är en familj bestående av mamma, pappa och tre barn i åldrarna 1, 4 och 7 år. 
 
En lördag packade vi in oss i bilen och styrde mot Helsingborg. Det var väldigt lätt att hitta till Tropikariet och de hade bra parkeringsmöjligheter direkt utanför entrén.
 
Först av allt gick vi ner på nedre botten för att titta och ev känna på ormen som framträdde under ormklappningen. Detta moment tyckte mina barn var lite läskigt.
 
Bättre blev det när vi på samma våning gick in och tittade på hajarna, rockan och fiskarna. Det var mycket populärt, speciellt min 1-åring som själv kunde stå och titta på dem. I samma rum fanns det en skattkista som också beundrades.
 
Sedan åkte vi hissen upp för att gå in i mörkerrummet med apor och fladdermöss som gick/flög fritt i rummet.
 
Stack i huvuden i små lådor inne i krokodilburen, blev ofrivilligt klappade av små apor var också sådant vi gjorde. Till barnens besvikelse sov lemuerna, men vad gör det när man minuten efter hittar ett rum där man kan gräva efter dinusaurieben.
 
Hela besöket avslutades med ett besök i cafeterian eftersom vi gick där längre än tänkt. Hyffsade priser och utbud.
 
Vi kombinerade även vårt besök med en resa till Helsingör med glass och korv, en perfekt avslutning på en perfekt dag.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se