Kolmården, 2009
Annons
Reseberättelse:

Kolmården, 2009

(Sverige, Norrköping, Kolmården och Vildmarkshotellet.)

Kolmården 2009!
För ett år sen vart vår 3-åriga tjej Valkyria stora syster så för att fira de fick hon välja ett äventyr. Lilla syster lämnade vi hemma hos farmor och farfar så vi skulle få lite egen tid med vår stora tjej, till hennes förtjusning.
Kolmården med en övernattning på Vildmarkshotellet blev de till slut bestämt.
Så en tidig lördagsmorgon åkte vi ner till Norrköping. En trött skrutta i bilen som sov en stund.
Väl nere så hämta vi ut biljetterna och bestämde oss för att börja med safarit eftersom de öppnade en timme tidigare än zoot och vi som vanligt var tidigt där.
Spännande att få åka in i hägnen och få se alla djuren så nära. Allt från zebror och giraffer till lejon och björnar. Jag var nog lite mer rädd än Valkyria som satt med stora ögon och en massa "kolla kolla mamma ser du ser du pappa ser du" och pekade åt alla håll. Mest roligt var nog när vargarna jaga ett litet gosedjur som hänge från dragkroken på bilen framför.
Väl ute igen så åkte vi och parkera och stegade in på kolmården zoo.
Spännande med alla djur. Vi såg nog de mesta, apor, sälar, giraffer, elefanter, lamm, höns och en massa mer. Vi kollade på delfinshowen som vår delfin älskade 3 åring satt som förtrollad under. Vi åt vår medhavda matsäck vid klapp och kel-hörnan i behaglig skugga.
Framåt fyra-tiden började Valkyria ledsna och bli väl trött så då gick vi till hotellet. Wow säger jag bara. Super fina mysiga rum, trevlig personal och massor att göra. Vi kände oss varma så vi böt om och gick ner till äventyrsbadet. Strömvirvel, barnbassäng, utomhus pool och jacuzzi. Härligt och bra mycket tröttare gick vi upp till rummet igen. Middag på hotellets resturan och snacka om barnvänligt. Pappers dukar och färgpennor. Inga problem för vare sig dotter eller min sambo att vänta på maten, de var ju bara att rita ner bordet =).
Upp igen nästa morgon och ta andra halvan av kolmården med kamelridning och sälshow bland annar. Matsäcken åt vi i barnenshörna. Där de finns plaskdam och lekpark...
Vi skippa akvariumet eftersom Valkyria somnade så fort vi spänt fast henne. Men sambo körde terrängkörning med Jeep som fanns utanför ingången till safarit. Vilken upplevelse för honom.
En trött familj som hämtade upp en pigg lilla syster. Men kolmården lever idag ett år senare fortfarande kvar hos våran nu 4-åring =)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se