Testfamilj på Tropikariet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tropikariet

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

Vi fick chansen att bli testfamilj på Tropikariet i Helsingborg så på höstlovet blev det en utflykt till Helsingborg med våra fyra barn, 9, 12, 15, 17 år. Vi har aldrig varit där tidigare men det var lätt att hitta dit, bra skyltat och en stor parkering utanför. Det var många barnfamiljer där eftersom det var höstlov och de hade speciella aktiviteter som klappa  krokodil eller orm, se lemurer eller surikater matas samt ansiktsmålning. Det var lite trångt först nere i Hajrevet där man fick klappa en krokodil och en krokodilunge men sen spred folket ut sig så det var inget problem utan man kunde gå i lugn och ro och titta på det man ville. Regnskogsnatt var häftigt där flygande hundar bla flög omkring lösa i mörkret och man kände hur de svischade förbi huvudet. Småaporna gick lösa och man kom dem riktigt nära. Det är viktigt att tänka på att man inte får röra dem eller klappa dem hur lockande det än är när de är så nära. Hos krokodilerna kunde barnen krypa in i en gång och sticka upp huvudet i en glasbur inne i krokodilburen, häftigt! Hela familjen har även klappat en krokodil för första gången. Utställningen Imse Vimse spindel var jätteintressant! Ja, det fanns mycket att titta på så ta gärna ett varv till för att upptäcka allt. Kunskapshörnan och aktivitetshörnan var kul, även tonåringarna ville testa. Ett annorlunda och intressant stället!
Sen var det dags för mat och med fyra barn blev det naturligtvis på Mc Donalds som låg bredvid där. Efteråt åkte vi till hotellet, Scandic Nord, som också låg i närheten. Där blev det träning för hela familjen i deras gym på deras maskiner och bad i bassängen, fräscht gym men ganska kall bassäng. Det var första gången vi besökte gym el bassäng, bastu på hotellet men det kan vara ett bra alternativ nu när höstvädret och mörker inte längre lockar till sightseeing på stan.
Nästa dag efter en stor, härlig frukost så åkte vi till Busfabriken som låg väldigt nära hotellet. Där släppte vi loss i tre timmar och barnen fick gratis Slush med barnsemesterkortet. Helt slut åkte vi sedan in till stan och åt på en indisk restaurang, Papadam, mycket god mat!
Sedan var det dags för hemfärd igen, trötta och nöjda!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se