Testfamilj på Universeum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Universeum

(Sverige, Västergötland, Göteborg, Universeum)

Vågar du sätta dej i fåtöljen?

Träna hand och öga som en kirurg

Träna hand och öga som en kirurg

I lördags var vi på Universeum och nyttjade de testfamiljbiljetterna som jessicaivarsson med familj tyvärr inte kunde nyttja och så snällt delade ut här i forumet. Tusen tack till dig igen!!!

Vi, dvs min lillasyster, min dotter Nowa och hennes kamrat Rebecca började med att hänga av oss jackorna i ett skåp på nedre plan. Redan här började äventyret: Väggarna var av glas och vi tittade rakt in i ett stort akvarium!

När vi var nöjda med smygstarten åkte vi den -läskiga- hissen upp till polarlandet. Hissen hette diagonalen och gick mycket riktigt på snedden, den var av glas och gick utanpå huset. Spännande och som sagt lite läskigt :)
Vi kände redan i hissen att vi närmade oss snö och is *huttrar* Det var verkligen kyligt när vi gick omkring och kikade på hur stort ett isberg egentligen är och kände på hur endast en liten grad kallare kan göra så stor skillnad (De hade satt upp tre klot med olika gradantal på och den tredje var svinkall i jämförelse med den mittersta trots liten faktisk temperaturskillnad)

Tjejerna var snabbt nöjda här och rusade vidare till nästa rum.. Här börjar vattnets väg och vi får se t ex en fjällsjö, västkustklimat och Östersjön med dess invånare. Sjöstjärnorna fascinerade mest tror jag :)

Vi traskar vidare och kommer nu till akvariehallen och dödliga skönheter där vi tittade på hajar, spindlar och andra otäcka djur. Här kan man också klappa rockor om man vill och här hörde vi också dagens kommentar:
-Vill du rocka fett eller?? (Sagt av en liten besökare, okänd för oss men kommentaren log vi åt resten av dagen)
Klimatet härinne är betydligt behagligare än uppe på polarisen och när vi så småningom klev in i nästa rum, regnskogen, så var det hux flux tropisk värme istället ;)
Här tittade vi på små söta apor, mindre söta ormar (en jätteanakonda!) och roliga papegojor.. Däremot såg vi inte till några krokodiler men tjejerna var såå nöjda ändå och ville hela tiden vidare så vi brydde oss inte om att fråga vart de var eller hur vi hade kunnat missa dem.

Dagens höjdpunkt kom vi till sedan, explora, på plan två.. Här lekte tjejerna, klättrade på klättervägg, red på en hästsimulator, stod i handbollsmålet via green screen samt gjorde massa andra roligheter!

Men nu gjorde sig magen hörd och vi gick iväg för att stilla hungern i kafeterian.. Maten var sådär men efterätterna desto godare. Personalen var stressad och glömde bort gurka på barnens matportioner, glömde vispgrädden till kladdkakan och glömde fråga oss vuxna om vi ville ha kaffe på maten. (detta hörde jag att en annan personal frågade övriga besökare om nämligen) En bagatell kan tyckas men för mig som faktiskt ville ha kaffe innebar det ett dyrare pris..

Mätta och lite fattigare åkte vi så hissen upp till plan tre och kalejdo. Här kunde man operera som en kirurg, lösa kriminalfall, läsa upp väderleksrapporten och se sig själv på tv sedan (jag lovar, det är mycket svårare än vad man tror att få till koordinationen och samtidigt hinna läsa på scrollande text vad vi får för väder-puh!)
En rolig sak var en fåtölj som stod i ett eget litet rum framför ett vitrinskåp i trä med en lapp där det stod "vågar du sätta dej i fåtöljen?" Vi vågade... Jag ska inte berätta vad som hände sedan, det får ni själva upptäcka när ni åker dit, men jag skrek högt kan jag avslöja ;-D

Här fanns även information om rymden och vi fick gå in i en rymdstation och se hur astronauterna och kosmonauterna har det-spännande! Här fanns olika kluringar uppställda samt även ett stort såpbubbelbord och en "tänk snabbt och tryck rätt-bana".. Precis som på plan två fanns här en green screen fast nu åkte man i en rymdfarkost istället för att stå i mål.

Överallt är så mycket saker så man kan lätt missa något och på väg ut upptäcker jag att vi missat en ringautomat där en ring kostar 10 kr och med den loggar man sedan in på de olika stationerna men eftersom vi nu tillbringat hela dagen utan dessa ringar och ändå var nöjda så lämnade vi ringarna i sin automat tills nästa besök.. Ja för hit åker vi garanterat igen!! Dagen har varit fantastisk (sånär som på maten) och vi avslutar med en vända i shopen och handlar några konkreta minnen av vår visit även om de abstrakta minnena lär finnas kvar i våra huvuden under en lång tid framöver :) 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se