Hundfjället,favorit i repris!
Annons
Reseberättelse:

Hundfjället,favorit i repris!

(Sverige, Dalarna, Sälen, snö och härliga familjebackar!)

Med goda minnen från förra årets skidsemester bokade vi en favorit i repris, Hundfjället-Sälen. Vi bokade denna gång genom ski-star som under de tidigare veckorna på året hade bra erbjudande för barnfamiljer, vi fick en 8 bäddars stuga nära barnliften, samt skidskola och skidhyra till våra barn och deras två kompisar, hel vecka, för 6000 kr,då vi åkte v. 3. Dessutom åker barn under 8 år gratis i liftarna. Mycket skidor blev det (trots att småkillarna drabbades av magsjuka),eftersom liftkorten även gäller i Tandådalen blev det även kvällsåking för de som ville så gott som varje dag. Barnen hade goda minnen från förra årets skidskola och längtade efter att få "kliva upp ett steg". Dessa fantastiska skidlärare lär barnen att åka skidor på ett tryggt och roligt sätt- kanon! (det enda negativa är, att jag själv är bitter för att jag inte lärde mig åka som barn...man blir ju lite stel och feg på äldre dar!) Barnens absoluta favorit är såklart Trollbacken,med små skogsäventyr, hopp och gupp. Det är ju också roligt att träffa på "de riktiga" trollen ibland. En kväll anordandes "Trollskogen bajnight", på kvällskvisten när mörkret lagt sig och liftarna i övrigt var stängda, fick barnen tillsammans med några skidlärare åka upp i knappliften iklädda pannlampor, sedan fick de möta diverse troll som berättade historier på vägen ner i trollskogsbacken, det hela avslutades med korv och bröd i våffelstugan där vi föräldrar fick en fika stund undertiden.
Ett annat stort + med hundfjället ät E8, 8stolsliften somsnabbt tar oss upp på fjälletoch toppstugan, här träffar man ofta på solen och närman njutit av den en stud finns det både gröna, blå, röda och svarta nedfarter att väla på, dessutom en park med hopp för den som önkar ta den vägen..inte jag.
Kan tänka mig att det blir tredje året i Hundfjället nästa år, men då kanske det blir i kombination med Trysil! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se