Annons
Reseberättelse:

Sommarland Själland-testfamiljsuppdrag!

(Danmark, Själland, Nyköbing Sjælland, Sommarland Själland)

Vi besökte parken i juli 2010 efter att ha vunnit biljetter av barnsemester.se :).Vi hade tre barn med oss; en på 9 mån, en på 8 år och en på 10 år.Vädret var varmt och soligt.Vi utgick ifrån Helsingborg tidigt på morgonen och åkte via Öresundsbron. Svenska delen gick bra men det kändes låångt på Själland innan vi var framme - parken ligger på Sjællands Odde/Nyköbing Sjælland. Vår plan var att vara där när parken öppnade för att vi visste att vi var tvungna att lämna redan 16.30 för att hinna checka in på vårt boende..Lite snopet kändes det då att vi fick tillbringa första timmen i bilkö för att komma in i parken(biljett löser du sittande i bilen innan du parkerar).. Det var en besvikelse för våra leksugna barn..Väl inne i parken blev det dock bättre. Där finns stora gräsytor, bra sommarlands-aktiviteter som klätterställningar,bollhav och studsmattor. Tivolidelen var inte så imponerande - kändes lite som ett turnerande tivoli men barnen gillade det som fanns. En stor berg och dalbana finns det men det är inget ställe att rekommendera om man gillar vågade åkturer. Därefter gick vi vidare till djurdelen och liksom andra som skrivit här reagerade vi på att det inte fanns hjälmar att låna, varken till ridning eller cykling. Westernparken var fin..här kan man vaska guld, åka hästkarusell och leka i de olika miljöerna. Här ligger också en sjö med roddbåtar mm. Därefter var det dags att äta pizzabuffen bestående av pan-pizza och sallad(Gratis med barnsemesterkortet!!!) Fräsch och god!!Rekommenderas verkligen! Amazonas-området var det som våra barn gillade bäst! Hinderbanan och djungelflottarna fick högsta betyg!! Badlandet såg helt fantastiskt ut men pga tidsbrist och lite säkerhetstänk (det var helt "knökat" med folk därinne -lätt att tappa bort varandra)valde vi att hoppa över detta. Vattenrutschbanorna såg kul ut och hade passat våra stora barn men för den lilla fanns inget utbud vad jag kunde se. Allt som allt ett trevligt besök som får plus för renlighet, bra matställe och stora ytor och minus för bilkön på morgonen och dålig säkerhet vid ridning och cykelutlåning. Parken passar bäst för barn i åldern 3-12 tycker vi :)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se