Två helt olika upplevelser
Annons
Reseberättelse:

Två helt olika upplevelser

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

Ormklappning

VÄLDIGT STOR SPINDEL

Coola fiskar!

Två helt skilda upplevelser av denna dag!
 
Vi tog husvagnen och körde till Helsingborg för att besöka Tropikariet. Vi var alla fyra spända och förväntansfulla inför besöket då vi läst mycket bra om detta ställe.
 
Efter en natt i husvagnen ställde vi in vår GPS och började köra mot Tropikariet. Skulle enligt en del omdömen vara väldigt lätt att hitta, men hade vi inte haft vår GPS hade vi nog kört förbi. Det ligger lite inträngt i ett område. Kunde varit bättre skyltat vid själva platsen.
 
Väl inne började vi med att besöka hajarna nere i källaren. Det var mycket mysigt eftersom man kunde sitta ner på bänkar runt om det stora akvariet och titta och samtidigt så spelades lugn musik. Här trivdes sonen på 6 år bäst. Det var spännande och samtidigt på tryggt avstånd. (Hit återvände vi några gånger.)
 
Vi arbetade sedan oss uppåt i byggnaden, som var ganska trång i de olika miljöerna. 3åringen gillade avdelningarna där aporna strövade omkring fritt, hoppade i träden m.m. eftersom man kunde se dem riktigt bra, vilket kan vara svårt i andra djurparker. Detta gillade däremot inte vår 6åring. Det var alldeles för otäckt att inte veta om man plötsligt fick en apa på axeln eller på huvudet. Att det sedan var mörkt på någon avdelning var inte bättre enligt honom.
 
Vi vuxna kunde lättare förstå detta med miljöerna och de lösa djuren men för barnen var det lite skrämmande. Vi tror därför att barnen bör vara lite äldre än våra för att uppskatta ett besök här, eller vara väldigt intresserade av djur.
 
Vi kunde dock se att ägarna älskar djuren och sitt Tropikarie. Miljöerna var genomtänkta och djuren verkade trivas kanon. Gångarna som man gick på i de olika miljöerna var dock smala så vi hade nog tur att det var en varm dag men många besökare på stränderna. Ägarna anordnade även orm och krokodilklappning vilket var ett spännande moment. Dock många som ville få en chans till att klappa djuren på den utsatta tiden, vilket gjorde att mindre barn hade svårt att ta sig fram. Dotterna trängde sig dock fram och fick klappa en orm. "Läskigt men kul mamma!"
 
Affären och fiket på Tropikariet var kanon! Man kunde sitta och titta på djuren samtidigt som man åt och de hade helt okej priser!
 
Ett plus för deras trevliga bemötande och deras engagemang för besökarna men ett minus för de trånga miljöerna och de få djuren.
 
Vi skulle dock rekommendera ett besök till Tropikariet om man har barn i åldrarna 8-13år. Då är det nog ett häftigt ställe!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se