Fårup Sommerland - en ny favorit i vår familj!!
Annons
Reseberättelse:

Fårup Sommerland - en ny favorit i vår familj!!

(Danmark, Nordjylland, Blokhus, Fårup Sommerland)

Underbart med en picknick här..

Grrrrrävskoporna

Det vi åkte mest

Det var med stor förväntan som jag tillsammans med min familj ankom till Fårup Sommerland en solig dag i juli. Sönerna på 7 och 9 såg fram emot denna nöjespark extra mycket, då jag berättat om hur mycket jag tyckte om att vara där när jag var barn. Själv var jag väldigt nyfiken på hur väl jag mindes området och hur allting hade ändrats.

Vi hade inte mer än kommit in på området och hyrt en liten skrinda (till en kostnad av 50 kr) förrän killarna hade gett sig i på en äventyrsstig in i skogen. Lillesyster och vi två gamla kunde stå och se hur de sprang på én stig, för sedan att försvinna, klättra in i ett hus och gå balans över vattnet...lek och fantasi och hinderbaner i skogen - precis som jag kom ihåg det - helt underbart!!

Matställen finns det gott om på många olika ställen. De allra flesta är mysigt anlagda och en del har till och med utspända segel som tak i skogen, där man kan sitta och njuta sin mat. På samtliga finns det möjlighet för barnen att leka medan de vuxna äter klart och tar det lugnt. Klarar man sig inte på mackor och bullar så finns det möjlighet att grilla sin egen mat i små fina hus med öppna sidor och tak över.

Självklart går det bra att köpa mat där också. Förutom all den vanliga snabb-maten så fanns det på flera ställen möjlighet att köpa påsar med ärtor, eller körsbär eller varför inte melonsallad - mycket fint tyckte jag.

Det fanns områden som var avsedda för mindre barn. Min lilla dotter hamnade i en gigantisk sandlåda och hade jättekul där med alla leksaker som fanns där. Precis runt denna sandlåda fanns det både grävskopor och en fin trafikskola för de större barnen. Så medan hon satt och grävde med spaden så manövrerade både bröder grävskoporna efter bästa förmåga. 

Men hennes favorit var nog en sådan där gammaldags karusel med hästar som körde upp och ner - hon bara skrattade och hoppade upp och ner i sadeln - vi fick åka tre gånger och ändå var hon inte nöjd när vi fick gå av.

Åkattraktioner fanns det gott om och det blev till flera favoriter för både killarna. Att man dessutom kunde få skjuta med luftgevär och rida en sväng (vilket vi passade på att göra när åskan drog in över området) var helt underbart tyckte killarna. Falken är den roligaste rutschbanan jag har testat på många år och även vår 9-åring tyckte mycket om den. En annan favorit var trampbåtarna samt trästammen i vattnet (Colorado River) som vi nog åkte 5 gånger innan de kände sig klara - och ganska blöta :)

Vi lämnade parken som några av de sista och var väldigt trötta, men nöjda - en fin dag hade det varit. Vi kommer absolut tillbaka dit nästa gång vi åker till Danmark.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se