Ett spännande tropiskt äventyr i Helsingborg.
Annons
Reseberättelse:

Ett spännande tropiskt äventyr i Helsingborg.

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

Sitter bland dom snälla lemurerna

Unga arkeologer

Hajrevet

Den 21:a juli, var ännu en regnig morgon då vi bestämde oss att åka till Tropikariet.  Det var lätt att hitta dit tack vare kartan från hemsidan och beskrivningen som fanns i broschyren vi fick med biljetterna. Och parkering vid Tropikariet är gratis.

 Många andra familjer hade samma idé och det var en liten kö utanför dörren. Vi väntade knappt en kvart för att komma in men ägaren kom förbi flera gånger för att ursäkta och förklara för alla i kön varför vi väntade: ”Det var väldigt mycket folk där idag (kanske just pga. av det dåliga vädret), dom hade tagit in maximalt antal människor i byggnaden enligt brandsäkerhets reglerna men vi skulle få komma in så fort som några andra kom ut.”

När vi kom in gick allt väldigt smidigt, inga köer till hissen eller wc. Det var varmt i Tropikariet som namnet föreslår, så det var bra att man kunde avlasta sina saker i kapprummet vid entrén och bredvid kunde man parkera barnvagnen om man ville. Vi tog med vagnen och åkte hiss upp till andra våningen som broschyren föreslog.  Hissen hade tunga dörrar och det var viktigt att ha koll på småbarn eftersom det var klämrisk i en så gammal och öppen hiss.  Vi kom fram till regnskogsnatt avdelningen där nattlevande djur bor och spänningen började direkt. I nästan alla avdelningar såg vi frigående djur t ex. apor och fåglar och mer.  Ägarens passion av djur och djurforskning var väldigt tydlig och smittsam genom hela Tropikariet. Djuren var väldig bra omhändertagna, i god hälsa, och lugna, alla inhägnader var rena och fräscha och det fanns information om djuren. Ägaren ville att djuren kunde vandra så fritt som möjligt och att folk kunde se dem på nära håll på ett mer naturligt sätt utan att utsätta djuren för stress.

På tredje planen hittar man Madagaskar avd. en liten lekhörna där man kunde springa och klättra lite, ett observationsbord där man kan titta genom mikroskop och förstorningsglas på insekter. Vår 3 åriga son älskade fossil utgrävningen där man fick leka arkeolog, där fick barnen gräva och hitta fossiler i sanden och läsa lite om dem. 

Hajrevet i källarplanen var en riktig höjdpunkt i en redan spännande upptäcksdag! Här såg vi stora hajar och färglada fiskar och koraller. Här kunde man sitta och njuta av den mysiga stämningen.

På entré planen finns ”klapprummet” där man kunde hålla insekter som stora vandrandepinnar och stora kackerlackor, Sambon trodde att man skulle betala 100 kr för det, men ingen frågade efter pengar.  Till slut, bestämde vi oss för att gå till Café Masai Mara för att släcka törsten innan vi åkte hem. De hade skapat en mysig Afrikansk känsla där, priserna var lagom och man kunde sitta bredvid surikaternas inhägnad och fika!

Vi hade varit inne i nästan 3 timmar utan att vi märkte det och önskade stanna lite till och gå tillbaka till fler ställe men vi var lite trötta. Vår större kille somnade smilande i bilen där han höll hårt I sin nya plasthaj som vi köpt åt honom.

 Suverän utflykt på en tråkig regnig dag.  Även våran 4 månader gamla bebis tyckte att det var kul att titta på aporna och fiskarna! Rekommenderas varmt.

 Barn från ca 3 år till 12 år skulle uppskatta Tropikariet mest och många vuxna (inklusive jag) tyckte att det var roligt med.

Höjdpunkterna: Hajrevet, krokodilerna, Fossil utgrävningen, ormarna, lekrummet. Barnen älskade aktiviteter där de kunde delta.

 

Plus.

En bra utflykt på en regnig dag

Gratis parkering just utanför

Lagom stor med mycket att titta på och lära sig, små aktiviteter barnen kan prova

WC på alla våningar, stora & fräscha, hade allt, papper, tvål etc. anpassad till bebis blöjbyte och rörelsehindrade användare.

Många små platser man kan sitta vila och ta in allt med djur som går fritt.

Väldigt bra genomtänkt och designat, och det märktes att dem sätter djurens välfärd, behov och säkerhet främst och kunde ger besökarna flera spännande sätt att upptäcka och observera djuren

 

Minus.

Tunga dörrar på hissen, svårt för en vuxen med barnvagn eller en rörelsehindrad person att hantera ensam. Den är gammal med klämrisk för nyfikna småbarn men det finns massor med påminnelser och varningsskyltar.

Kan finnas kort kö att komma in på en regning dag men man väntar inte länge alls

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se