Spännande och lärorikt!
Annons
Reseberättelse:

Spännande och lärorikt!

(Sverige, Västra Götaland, Borås, Navet)

När vi kom fram till Navet hade vi först lite svårt att hitta parkering men gick man bara in till receptionen så fick man ett parkeringskort för 10 kr och kunde stå precis utanför.

Väl inne möttes vi av massor av vatten. Vad kan vara bättref ör en snart 3-åring och 5-åring som vi hade med oss? Här kunde man få chans att prova på att slussa båtar och pumpa vatten. Längre in fanns det en storbuss där barnen kunde på prova på att vara busschaufför. Framför förarsätet rullade en film av en busstur. Bussen stannade på hållplatser och förrödljus och svängde in på olika gator. Detta var mycket populärt hos mina barn! Här var det kö för att få köra bussen. Till barnens stora lycka kunde man också tanka bussen, från en talande bensinstation.

Det fanns också en bil man kunde köra och koppla på olika sätt beroende på vilken funktion man ville ha på bilen. Vi fick på enkla lättförståeliga sätt lära oss att koppla till vindrutetorkarna, blinkers och tutan. Här ville vår 3-åring tillbringa mesta tiden. Var det något man inte förstod kunde man bara ta sig en titt i katalogen för att lära sig mer om hur just den uppgiften skulle lösas. Såg man förvirrad ut dök det strax upp någon ur den trevliga och hjälpsamma personalen och hjälpte till.

Leka affär med ett brett sortiment av varor, kundkorgar,kassaapparat och pengar. Det var ett välbesökt ställe och väldigt spännande. Här fick vi köpa massor av spännande saker av barnen och de fick ta betalt och ge tillbaka växel!

På våning 2 möttes vi av en stor utställning av Mekano. Vilka fantastiska byggsatser. Här kunde man få lära sig hur magneter fungerar, lyfta skrot och släppa av i annan skål. Mycket finmotorik övades här. 

Nästan roligast var stationen där man skulle mata draken. Man fyllde luft i en PET-flaska och sköt iväg den genom ett rör upp mot taket. Skulle vi lyckas få lagom mycket luft i för att träffa drakens mun?? Det blev många hurrarop när det lyckades!

Det var nästan så att det fanns för mycket saker att göra så våra små hade ibland lite svårt att koncentrera sig på en uppgift eftersom nästa såg så spännande ut. Men vi fick göra det i deras takt och på deras villkor och det blev väldigt lyckat.
Det jag gillar med Navet är att miljö, återvinning, energi och matematik blir roligt och spännande!!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se