Universeum i Göteborg (Testfamlij)
Annons
Reseberättelse:

Universeum i Göteborg (Testfamlij)

(Sverige, Bohuslän, Göteborg, Universeum)

Kungskrabba

Häst och Luftkanon

Dyrt flaskvatten...

Torsdagen den 14 juli startade vi - mamma, pappa, Felix 7 år och trillingarna Linus, Oliver och Lova 5 år - tidigt hemifrån Skåne för att köra upp till Göteborg och börja vår semester med en dag på Universeum.  Frukost hade vi tänkt att äta på Mcdonalds i Halmstad, Eurostop, men där fick vi tji för de öppnade inte förrän 10.00. Dock hade Statoil öppet så vi slapp vara hungriga.
Vid 10.30-tiden (en halvtimme efter öppning) var vi glada för att ha hittat parkering och vara inne på Universeum.

Vi började vårt besök i Akvariehallen. I Oceantanken gillade Lova Kärleksfisken bäst (hon kallade den för Kärringfisken...) Killarna tyckte att sågfisken o hajarna var coola. Äldste sonen Felix fick se massor av olika koraller - häftigt med alla färgerna. Fast häftigast var maneterna som kunde bli superstora! Bland Dödliga skönheter var Kejsarskorpinionen fräckast. Sedan hängde vi på en guidad tur i Regnskogen. Lova tyckte att bebisaporna var bäst. Vi spanande efter de giftiga grodorna på klippväggen men vi hittade inga denna dag. Bladskärarmyrorna fascinerade alla!
Nu var det dags för lunch vilken vi intog längst upp i anläggningen, "på Taket". Priserna på mat var ok men en 33-centilitersflaska Ramlösa kostade 25 kronor. Mindre bra!

Efter lunch lyssnade pappa o Oliver på en dragning om ormar. De fick möjlighet att klappa men ingen av dem var modig nog idag. Under tiden följde mamman o de andra barnen Vattnets väg. Felix gillade vattenkikaren som man ser under vatten med. Barnen blev lite besvikna då vi missat att krabbfisket bara är en gång per dag (vilket redan passerat).

Sedan besökte vi Kalejdo. Denna avdelning tyckte nog pappan var mest spännande. Vidare till Explora - här var det full fart!
Lova stod länge i kön med pappan för att få sig en ridtur på den konstgjorda hästen men det tyckte hon det var värt! (Bästa grejen enl henne, efteråt.) Killarna gillade bollen som svävade ovanför konen bäst. De roliga cyklarna var eftertraktade men den stora gula var svårstyrd minsann! Denna avdelningen kommer nog att vara ännu mer spännande om något år, tror mamman.

En sväng upp till Vattnets väg igen - vi hade ju missat "rummet" man gick in i för att uppleva hur kallt det blåser på fjället. - Skitkallt, sa Oliver.  Arkimedesskruven och att få pingisbollen att stanna kvar på minifontänen var roligt!

Den jättestora kungskrabban var verkligen stor, en sån vill man inte ha i sjön hemma...

Efter en hel och lång dag så var vi rätt trötta allesammans - men utan några "humör-tapp"! Nu styrde vi därför bilen mot vårt boende för resan - och ytterligare några dagar i Göteborg med omnejd.

Universeum var en av vår resas höjdpunkter och kan varmt rekommenderas. Vädermässigt var det "mittemellan-väder" (mer åt Regn än åt Sol) den dagen vi var där och visst var det mkt folk men inte mer än att "det funkade". 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se