Testfamilj på Skara sommarland 27 juli 2011
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Skara sommarland 27 juli 2011

(Sverige, Västergötland, Skara/Axvall, Skara sommarland)

Sky pirates show

Tivoliland överfullt ;)

Dags att åka hem :(

Jag hade turen att vinna fyra biljetter till Skara sommarland här på barnsemester så onsdagen den 27 juli packade jag och min kompis Nina in oss i bilen tillsammans med tre förväntansfulla barn ( dvs min dotter Nowa 9 ½ år och Ninas två barn Hannes 10 år och Lisa 12 år) för att besöka nöjesparken =)

Vi kom fram precis innan parken öppnade kl 10.00 och det var många kassor öppna så det var ingen lång kö in tack o lov. Parkeringen kostade 40 kronor/dag och det stod stora röda parkeringsautomater lite varstans på parkeringen och om man ändå missat detta så satt det även stora skyltar vid entrén som påminde om detta. (Trots detta såg vi att åtminstone en bil fått parkeringsböter när vi gick ut på kvällen så parkeringsvakterna verkade vara mkt aktiva!)

Nog om det och tillbaks till själva äventyret:
Vi började med att kolla kartan över sommarland och kände av vad vi ville börja med-det blev tivoliland!
Vi testade radiobilar, gruvbanan (liten berg- och dalbana ner i "berget" och trollen), Vikingen, airboat, fyren, slänggungan, kaffekopparna/virvelvinden, skepp o.hoj och newton samt årets ena nyhet Rodeo. Allt var mycket kul förutom skepp O.hoj som kändes för "mesig". Rodeo är nog roligast om man inte är så stor som jag för min och Lisas ko snurrade inte hälften så mycket som Nowas och Hannes utan svängde mest men den var skoj ändå ;-) Långa köer men inte värre än att man orkade med dem, troligtvis pga av det fina vädret som gjorde att största delen av besökarna befann sig i vattenparken.. Lite tråkigt att de körde med tomma platser i vissa attraktioner, det hade kortat ned kön om personalen hade ropat och frågat om det var en eller två längre bak i kön som ville åka om det stod t ex tre längst fram i kön som inte ville dela på sig.. Men det är bara min personliga åsikt-tjejen som körde den ena attraktionen menade på att det gick fortare att köra halvtomt.. På tivoliområdet finns gott om plats för att inta medhavd eller köpt matsäck så lite fika hanns också med mellan åkturerna :P

Nöjda med detta (runt 12-tiden) gick vi vidare; först till Tranan och sedan till motorland.. Till Tranan var det låång kö men den gick hyfsat snabbt tack vare att de körde två tranor i taget och att varje trana slukar åtta personer samt att åkturen inte är jättelång.

Kön till Imola 2000 var om något ännu värre och det tog 40 minuter innan det var våra barns tur..
Jätteplus till Skara sommarland som här hade engångshårnät till alla så man slapp oroa sig över löss efter hjälmlånet!!!

Barnen tittade suktande mot den andra av årets nyheter, Spinner, men kände själva att de inte orkade med ännu en jättekö. =(

Mat är ingen dum idé kände vi i magarna så vi travade iväg till Westernstaden och Saloonen. Jag och Nina ställde oss i en av alla köer med ca 8 personer framför oss och trodde naivt att det skulle gå med McDonaldsfart... Barnen spelade på olika hjul, kikade i affärer, kastade boll och tittade på hungriga karpar i sjön under tiden och tur var väl det att de hade något att sysselsätta sig med för det tog 40 minuter innan det var vår tur. Bara för att få reda på att om man som jag ville ha en kebabtallrik fick man vänta ytterligare 8 minuter :( Jag tog hamburgertallrik som övriga gänget så vi kunde äta allesammans samtidigt.

Efter maten matade vi de mest glupska fiskar vi någonsin träffat på, det var precis som om sjön kokade och karparna var på väg upp på land när vi slängde åt dem smulor av hamburgerbröden *fascinerande*

Mätta och svettiga är det så dags att besöka vattenparken (strax efter kl 15.00) där det, som jag redan tidigare nämnt, var fullt av badsugna besökare! Våra barn badade glatt men orkade inte stå i kö för alla badattraktioner utan nöjde sig med vågpoolen, piratön, sagopoolerna och skruven.. Som testfamilj vill man naturligtvis göra sin plikt och testa så mkt som möjligt men om vi skulle testat alla andra roliga saker såsom surfing hill, space bowl, Racing Hill, Niagara och forsfärden så skulle vi behövt ytterligare två dagar på oss ;-)

Strax innan badlandet stänger (kl 18.00) beger vi oss mot "Sky Pirates show", den sista av dagens tre föreställningar, och njuter av deras skicklighet!
Även om storyn i sig är rätt fånig så är aktörerna imponerande duktiga vilket överväger åt det positiva hållet.
När showen är slut rusar vi iväg åt olika håll: jag för att se om kön till Spinner möjligtvis minskat något och Nina och ungarna för att åka gruvbanan en sista gång. Tanken var att jag skulle ringa dem och meddela om kön var kort eller ej men när jag kom fram var kön stängd för dagen! Inte så kort kö alltså! Bra system där att de stänger kön så ingen behöver stå och vänta i onödan.
Jag vänder och går tillbaks till tivolit där de andra fortfarande står i kö till gruvbanan... Allt folk som förut var i vattenparken tycks ha hittat hit för nu är det tjockt med folk så när åkturen var slut var klockan typ 19.00 och parken stänger för dagen så med sockervadd i handen säger vi hej då för denna gång och går mot utgången.

Nowa tar min hand och säger:
- mamma, alltså om de vet att det kommer massa folk på högsäsong och det blir så långa köer då borde de väl ha öppet till minst kl 21.00 i alla fall!?

Det var fler barn som tyckte som Nowa tycktes jag mig märka för överallt hördes barnröster:
-Nej jag vill inte åka hem!
-Nej vänta lite jag vill bara åka en gång till..
-Kan vi inte stanna liiite till
osv osv

Varpå man även hör föräldrarna svara:
-Jadu, du har inte så mycket val, parken stänger nu!
-Det går inte, den är avstängd och går inte igen förrän imorgon
-Nej, tyvärr, vi kan inte det.. De stänger nu..
osv osv

Summa summarum en mycket lyckad dag men jag åker nog inte hit under högsäsong någon mer gång ;-D
Jag rekommenderar åtminstone en natt på campingen eller annat boende och två dagar inne i parken så man får ut maximalt av sin vistelse här!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se