Äventyrslandet Kinnekulle f.d medeltidens värld (under uppbyggnad)
Annons
Reseberättelse:

Äventyrslandet Kinnekulle f.d medeltidens värld (under uppbyggnad)

(Sverige, Västergötland, Götene, Äventyrslandet Kinnekulle)

swisch ivääääg!

Fun ball

sådär-alla 50 pilar sitter fast =)

Onsdagen den 27/7-lördagen den 30/7 tillbringade jag och min dotter en liten minisemester hemma hos mina föräldrar i Götene =)

På torsdagen bjöd mamma oss till äventyrslandet och eftersom jag tidigare skrivit en reseberättelse från när parken hette medeltidens värld så ville jag uppdatera med en ny version, håll till godo:

Börjar med att berätta att vi som bor i närområdet och har en lokaltidning (MT, SLA och SkLT såvitt jag vet) har turen att få 4 personers inträde gratis under hela juli och halva augusti! (4 pers/dag alltså!)

Inträdet för "övriga dödliga" kostar 120 kr/pers

I inträdet ingår:

*Piratleken *Guldvaskning *Hoppkuddelandet *Minizoo *Bustältet med lego och bollhav *Ro piratbåt på sjön *Keramikverkstad *Höhoppning
Om man tror att sitt barn är nöjd med detta finns ingen anledning att betala ytterligare för det s. k äventyrspasset vilket känns naturligt för de med mindre barn.

För dig med äldre barn finns nu två alternativ:

1)köp ett äventyrspass för 150 kronor
2)köp lösbiljetter på de eventuella attraktioner barnen vill göra

Varje lösbiljett kostar mellan 20-40 kronor så i vårt fall var det ingen tvekan:
Nowa fick ett äventyrspass av mormor :)
Se hemsidan för vidare information om övriga aktiviteter och kostnader så kan du snabbt räkna ut om det lönar sig eller inte

(Om Nowa skulle fått göra allt hon gjorde med lösbiljetter hade det kostat runt 1000-lappen, annars hade hon varit begränsad till max 3-4 attraktioner utöver gratissakerna!)

Det Nowa väntat på sedan tidigare besök var iofs höhoppningen som var gratis men jag och mamma satte oss med varsin kopp kaffe och lät Nowa springa iväg och hoppa :)

På området finns en restaurang (Kapten krok) och den ligger i äventyrsdelen vid piratleken men det finns även ett café (Sigrid) i den historiska byn och småställen där du kan köpa glass, våfflor/pannkakor, dricka och snacks här och var  i äventyrsdelen.. T ex i bustältet vid luftkuddeland.

På café Sigrid kan du förutom att njuta av kaffe och hembakade kakor även köpa t ex olika korvar som du själv grillar på någon av de utplacerade grillplatserna. Om du väljer att ha med egen mat att grilla så går det också bra och vid sidan av grillen finns en trevlig skylt  med tillhörande hink där man kan få bidra till grillkolen..

Mycket matprat blev det här märker jag-tillbaks till Nowa som nu har hunnit med att hoppa i höet flertalet gånger samt lekt lite vid piratlandet och nu är jättesugen på att testa pilbågeskyttet i den historiska byn.
3 pilar 20 kr, 5 pilar 30 kronor men med äventyrspass så var det gratis!
Haha.. tror nog att Nowa sköt ca 40 pilar i första omgången innan hon ville testa att kasta spjut. (som också kostade extra om man inte hade äventyrspass) Det fanns även yxkastning vid denna station men då värkte armen efter all ansträngning så det hoppade hon över.

Dags för mat, vi åt kebabtallrik och hamburgertallrik på kapten kroks uteservering och köpte glass till eftrrätt.
Medan vi satt där började massa barn svischa över våra huvuden-de åkte linbana...
Detta vill även Nowa testa såklart så vi ger oss upp på taket till linbanekön! Tjoohoo vad kul det var! Fast lite läskigt också ;)

Med detta avklarat blir det lite flott-åkning över piratsjön (roligare och snabbare än att gå runt sjön) för att sedan bege sig bort till fyrhjulingarna. Där var det kö!
Nackdelar här var att banan inte kändes speciellt trygg-en kille som körde innan Nowa körde rätt genom ett trästängsel/någon form av hinderbana i trä som stod precis intill! Han hade tur som inte fick någon bräda upp i ansiktet men skadade ändå foten lite grann. Däcken som låg upplagda stod trångt och när man skulle köra över ett gupp var det mellanrum på sidorna så om man hade kommit upp lite snett där hade hela fyrhjulingen vält :( Dessutom fanns inga hårnät utan alla bytte hjälmar med varandra och utsatte sig för lus-risk..

Vi gick vidare till luftkuddeland där även "big jump" stod uppställd. Om du är över 140 cm men under 15 år får du hoppa från 6 m och är du över 15 år finns en avsats 10 meter upp att hoppa från! Varje hopp kostar 40 kr men Nowa med äventyrspasset hoppade gratis typ sex gånger innan hon gav upp. Jobbigt att klättra i trappan upp också ;)

Efter drickapaus och snacks fanns ny energi till att hoppa vidare, fast i hoppborgarna denna gång =)

Nowa är nu sugen på ännu en omgång bågskytte så vi går till ARN-byn via souvenirshop och minizoo. Väl framme beslutar hon sig för att sätta alla 50 pilar i tavlan innan hon är klar... Tur för henne att det inte är någon kö!

Här i byn har de även under vissa utvalda torsdagar slöjdcafé och denna dag erbjöds tovning fast det var inget Nowa ville testa, inte heller ville hon rida på riddarhästarna eller leka i sandlådan som fanns inhägnad i byn ;)

Efter hårt arbete sitter så slutligen alla pilar i tavlan och Nowa vill gå tillbaks till luftkuddeland där man kan gå på vattnet i s.k fun balls. Hon hinner även hoppa big jump tre gånger till!

Slutligen kör vi en liten fångarna på borgen-kamp, även kallad minutkampen, där du går in i 5 olika "celler" och har en minut på dig att skaffa så många poäng som möjligt. Kul men svårt!

Det lider mot stängningsdags och trots att Nowa inte testat allt (självvalt) såsom hoppkudde, skattjakt och styltgång så är hon ändå supernöjd med dagen och längtar redan till nästa besök!

Det enda hon saknar är riddarens hinderbana som var en av favoriterna i gamla medeltidens värld.
Bert! Ta den tillbaks, ungarna älskade den ;-D

All personal var trevlig och serviceinriktade och får med beröm godkänt men en extra eloge vill jag ge till bågskyttekillen som gjorde Nowas dag särskilt speciell!

Götenebor: var stolta över det ni har och passa på att låta era barn leka på den största lekplatsen jag har sett!

Till alla andra: jag rekommenderar ett besök här MEN var medvetna om att detta fortfarande är en park under uppbyggnad och även om jag personligen gillade parken när den endast var en medeltida park bättre så tycker jag att detta äventyrsland har kapacitet att bli ett favoritställe utöver det vanliga-bara man lär sig att se parken som en park med olika avdelningar..
F. n en lugn by och en fartfylld äventyrsdel :)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se