Småbarnsfamilj på Havets Hus i Lysekil
Annons
Reseberättelse:

Småbarnsfamilj på Havets Hus i Lysekil

(Sverige, Bohuslän, Lysekil, Havets Hus)

Vi åkte som testfamilj till Havets Hus i Lysekil helgen v. 31 . Två vuxna och barnen som är 3 och 1 år. Väl framme i Lysekil följde vi skyltarna till Havets Hus parkering som kostade 10kr/timme dygnet runt och visade sig ligga 650 m från attraktionen. Grundtanken var att lämna barnvagnen i bilen men det var ju uteslutet då. Det var massor av folk och riktigt trångt. Det stod särskilt att man skulle ta med sig barnvagnen in vilket var en RIKTIGT DÅLIG idé för det gick knappt köra därinne. Jag satte lillkillen i bärsjal så att han också skulle få se något. Sambon fick ta barnvagnen och ställa sig i ett hörn medans vi tittade runt. Både jag, sambon och treåring vart ganska besvikna över besöket som var över på en timme trots folkmängden. Är det mindre folk går man nog över det snabbare.. Vi hade förväntat oss MER. Det fanns en hel del akvarier men det var mest upprepningar av samma arter i olika konstellationer. Den så kallade gångtunneln var kanske fem meter lång, man såg rakt igenom till gången på andra sidan och det var samma fiskar som vi sett i tidigare akvarier... Det fanns ETT akvarie som väckte riktigt intresse, där fanns lite större fisk som Gråsej och Havsål men i övrigt var det mest småfisk, sjöstjärnor och lite räkor för hela pengen. Det så kallade klappakvariet var ett litet kar där barnen fick lyfta och pilla på krabbor och sjöstjärnor. Det var jättetrångt runt det och bara de största barnen kunde knö sig nära. Till och med vår treåring blev illa till mods över detta då "djuren borde få vara ifred". Och vi höll med för det var inte övervakat så att djuren säkert blev bra behandlade. Med tanke på entrépriset och den dyyyra parkeringen så trodde vi att det skulle vara uppbyggt i någon stor hangar eller så men det var i ett vanligt lite större hus så någon vidare plats fanns ju inte överhuvudtaget. Vi kommer inte åka dit mer ens när barnen blir större. Det totala utbudet var för lågt ansåg vi.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se