Tropikariet i Helsingborg
Annons
Reseberättelse:

Tropikariet i Helsingborg

(Sverige, Skåne, Helsinborg, Tropikarie)

Min man och en närgången Lemur

Vi hade turen att få vara testfamilj och åka till Tropikariet i Helsingborg.

Kanonställe! Inte stort i och för sig men eftersom det var så annorlunda och att man kunde gå rundan mer än en gång, så gjorde inte det så mycket.

Vi var två vuxna och 2 barn (7 och 15) och alla var lyriska efteråt! J

Du börjar med att gå in i nattdjurens värld och där finns uggleapor som strövar fritt och flygande hundar som flyger runt öronen på dig. Terrarier med spindlar, skorpioner och ormar fanns det också här. Det fanns också små söta krokodiler som du kunde spana på. I nästa rum, Afrika, fanns de lite större krokodilerna och där kunde du gå in genom en tunnel och stå nära, nära…

I nästa värld, Sydamerika, finns det små dvärgsilkesapor och tamariner som hoppar runt bland besökarna och även ibland på besökarna. Här fanns också rockor, pirayor och en och annan sköldpadda.

Sen kom det bästa av allt, Madagaskar, där det fanns massor av lemurer. De var totalt orädda och hoppade omkring och klättrade runt överallt. Några av dem hoppade till och med upp på min mans axel och satt lugnt kvar… Superhäftigt! Där var vi länge..

Sen grävdes det efter dinosaurier med spade och borste…

I lekrummet var det tyvärr lite saker trasiga men vi var så uppfyllda av vad vi sett så det gjorde inte så mycket. Men kanske man borde se över eller ta bort det som inte fungerar…

Vi gick sen ner i källaren till hajrevet. Fint stort akvarie med fina fiskar och flertalet hajar. Mysigt och lugnt…

Fikat var trevligt med möjlighet att sitta och titta på surikater och stora sköldpaddor medan man dricker sitt kaffe eller äter sin glass. Dock var utbudet på kakor lite väl trist och fantasilöst. Inget ”hembakat” utan bara ”Delicato”-kakor..

Det här är en ställe som vi jättegärna återkommer till!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se