Fårup Sommarland i Danmark - En nöjespark för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Fårup Sommarland i Danmark - En nöjespark för hela familjen!

(Danmark, Fårup nära Pandrup/Blokhus, Fårup Sommerland)

Regnskogen

Fladdermusen

Himmel & Hav vid Blokhus

I början på sommaren fanns ett vitt kuvert i vår postbox, och till vår stora glädje var vi utvalda som testfamilj för barnsemester.se! Vi hade valt Fårup sommarland, och bestämde oss för att åka dit i mitten på augusti.

En fredagseftermiddag tog vi färjan från Göteborg till Fredrikshamn och kom på kvällen fram till Fårups camping, där vi hade hyrt en stuga. Lördagen bjöd på strålande sol och molnfri himmel, så när vi hade packat matsäck och badkläder begav vi oss mot parkentrén, bara ett stenkast bort. Fördelen med Fårup sommarland är att entrén betalas från bilen, som sedan parkeras på stora gräsmattor utanför parken. Hela parken är uppbyggd som ett U, med parkeringen i mitten och man kan hela tiden nå bilen, så där fick mat & badkläder stå kvar tills det var dags att nyttja dem.

 

Det var ovanligt mycket folk i parken vilket förklarades med att en stor dansk hälsoförening hade rabatterad entré denna dag, men parken som ligger mitt ute i skogen är stor och det finns gott om utrymme så det blir inte så trångt trots mycket folk.  Vi började med att ta ett varv runt för lek & bus. Barnen, som är 8 och 9.5 år gamla njöt av 4D-bio, studsmattor i mängder, klätterställningar, båtfärd och kajakpaddling med mor & far. Sedan gav de sig in bland övriga attraktioner så som berg & dalbanan ”mini-expressen”, slänggungan och ”skattjakten” – som är en lång ”inte-nudda-marken-bana” för hela familjen. Här gäller att hålla tungan rätt i mun och inte vara feg när man skall slänga sig i lianer, kliva över gungande broar och balansera på snurrande stockar!

Hungern började göra sig påmind, och vi tågade mot grillarna. Medans mor & far förberedde lunchen, lekte barnen på den stora lekplatsen i direkt anslutning till grillstugorna.  Just Fårups frikostighet med fika- & matplatser, tilltalar vår familj som har många födoämnesallergier vilket gör att vi har svårt att köpa mat ute. Med fyllda energireserver, tog vi ett varv till bland åkattraktioner innan stegen styrdes mot badlandet!

I vattenparken var det ganska mycket folk, och det var kö till de inte alltför fräscha duschutrymmena, men väl ombytta och klara rusade barnen mot Surfing Hill, en snabb vattenrutschkana för att svalka sig denna varma dag. De provade även på den nya ”regnskogen”, en klätterställning med vatten precis överallt, och hoppade bland vågorna i den stora vågbassängen. Vattnet var lite kallt, men vi som bor vid havet och är vana vid inte alltför tempererade bad, hade svårt att få upp barnen för fortsatt lek & bus i parken.

Efter en ny liten kvällsfika tog vi sista varvet med berg & dalbanan Falken, attraktionen Fladdermusen och vattenattraktionen Rafting; där åtta personer sitter i en stor rund båt som snurrar runt och där det skvätter & stänker precis hela tiden! När vi steg iland igen hade klockan passerat stängningstid, så barnen avslutade med lite studsmattehopp innan vi nådde bilen.

Efter 10 timmar i denna fantastiska nöjespark, avslutade vi dagen med att åka ner till vackra Blokhus och gå barfota på den underbart vackra sandstranden. En bättre dag kunde vi inte ha fått, och vi är tacksamma för alla roliga och fina minnen inför höstens mörka och regniga kvällar.

/Familjen Åberg bestående av mamma Christèl, pappa Martin och barnen Ylwa & Adam

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se