Testfamilj på Djurs Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Djurs Sommarland

(Danmark, Östjylland, Nimtofte, Nöjespark)

Vi hade turen att få åka som testfamilj till Djurs Sommarland i Danmark. Våra barn är 10 och 12 år och de hade jättekul! Vi bodde på en camping på gångavstånd till nöjesfältet. Djurs sommarland är en av nordens största nöjesparker med mer än 60 åkattraktioner. De flesta åkattraktionerna var för hela familjen men så fanns det några för yngre barn och några för ”speed-lovers”.

Här finns allt från mysiga familjekaruseller till en av Danmarks största och snabbaste berg - och dalbana, Piraten. Den korades till världens sjätte bästa berg - och dalbana 2009. Årets stora nyhet var skattön, Europas största vatten berg - och dalbana med ett fall på 22 meter ner i vattnet! Vår dotter Elina räds inte att prova alla karuseller och det tror jag att hon gjorde, med ett leende på läpparna - vilken dröm! Sonen Ville däremot är lite mer försiktig och hans favoriter blev nog Colorado River, Sablen, Piratfisken, Rio Grande Rafting och så Tarzanland där man fick ta sig igenom en lång hinderbana balanserandes eller hängandes igenom.

 Parken varuppdelad i olika ”land” det var piratland,sommarland där vi bl.a paddlade kanot, cowboy och indianland där vaskade vi guld och blåste gigantiska såpbubblor, afrikaland, Mexicoland, lilleputtland (för de mindre) och så vattenlandet som vi tog mitt på dagen när det var som varmast. Även här fanns något för alla. Vågen och svarta hålet var för de mer vågade. Här fanns flytvästar att låna till de mindre och även solstolar om man ville ligga och ta det lugnt.

I parken fanns det gott om toaletter och man behövde aldrig köa.

Hela parken var fin och välstädat, de hade gott om sittplatser utspridda på grönområden runt parken om man ville äta sin egen medhavda matsäck. Vagnar och kärror fanns att hyra. Hela parken var handikappanpassad, lätt att ta sig fram. Även hundar var välkomna här, har nog aldrig sett så många hundar i en nöjespark.

Hade man ingen egen matsäck så fanns det gott om restauranger eller glassbarer. Man kunde välja på pizzabuffé eller Western Saloonbuffé, de fanns också sallad, smörgås, kebab och hamburgerställen eller pannkakshuset.

Vi var där hela dagen från öppning till stängning 10-21, och det räckte bra.

   

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se