Djurs sommerland
Annons
Reseberättelse:

Djurs sommerland

(Danmark, Jylland, Nimtofte, Djurs sommerland)

Vi hade turen att vinna fribiljetter till Djurs sommerland den här sommaren. Det var inte alls med i semesterberäkningarna, men vad gör man inte….??. Snabbt stuvade vi om i kalendern och bokade båt och boende på Jylland. Barnen blev överlyckliga för de hade sett reklamen på TV! Vi lyckades dessutom få med oss en kompisfamilj på trippen, så allt som allt bestod testpatrullen av fyra föräldrar, två 12-åringar, två 10-åringar och en 5-åring.

 

Djurs sommerland ligger cirka 20 minuter med bil från färjeläget i Grenå. Det är en perfekt blandning av tivoli, badland och sommarland, det vill säga det finns både häftiga karuseller, ett coolt badland och småmysiga trampcyklar, luftkuddar, kanoter och så vidare. Det är verkligen anpassat för alla åldrar. Både stora och små kan ha lika roligt!

 

De stora barnens favoriter blev Piraten (jättehäftig berg- och dalbana), årets nyhet Skatteöen (berg- och dalbana fast i vatten) och badlandet. 5-åringen tyckte att flygplanen, bollandet (som bara var för barn under 140 cm) och Rio Grande (som vi kunde åka alla tillsammans) var roligast. Dessutom uppskattade alla barnen de lite lugnare attraktionerna som t ex trampbåt, studsmattor, klätterställningar, vilket förvånade oss vuxna en smula!

 

Hela parken är väldigt bra planerad, det märks verkligen att man tänkt på att både vuxna och barn i olika åldrar ska trivas. Till exempel ligger det alltid ett lekområde precis intill varje restaurang/picknickplats, vilket gör att man som förälder kan få njuta en liten stund längre av maten efter det att barnen ätit färdigt. Toaletterna är många och har både stora och små tvättställ och toalettstolar, givetvis med skötbord. Överallt är det väldigt rent och fräscht. Det finns gott om bänkar och picknickbord överallt i parken. Det är alltså fritt fram att ta med sig egen matsäck. Vill man grilla så finns det grillplatser också. Sedan finns det givetvis mat i alla smakriktningar, från spunnet socker och pölsor till middagsbuffé. Vid ingången kan man hyra skrindor och sulkys (både enkel och tvillingsulkys). Badlandet har flytvästar i olika storlekar till utlåning.

 

Vi var där i början av augusti, alltså mitt i högsommaren och dessutom den första fina dagen efter två veckors regnande, och visst var det lång kö till de häftigaste karusellerna, men trots det kändes det inte trångt. Vi önskar dock att vi avsatt två dagar där, då hade vi kunnat komma tillbaka och ta favoriterna några gånger till nästa dag. På en dag hinner man nätt och jämt med allt en gång. Vi var alla glatt överraskade över den här sommarparken och rekommenderar den till alla vi känner. Detta är ett toppenställe, helt i klass med Legoland eller Liseberg.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se