Minisemester i Lalandia
Annons
Reseberättelse:

Minisemester i Lalandia

(Danmark, Rödby, Lalandia)

Man får gärna mata fåren

En stor spännande klätterställning

En liten kille försvinner lätt i stort bollhav

Jag och min familj hade turen att bli testfamilj för Lalandia i Rödby. Vi är otroligt glada över det, och över att ha varit där, men tyvärr var inte Lalandia alls vad vi hade förväntat oss! Familjen består av två vuxna och två barn på 1,5 år och 7 år. Vi besökte Lalandia under tre nätter, en så kallad minisemester. BOENDE: Vi bodde i en stuga av modellen comfort4. Plus: stugan var alldeles lagom i storlek och dessutom fin och välutrustad. Sjuåringen hade ett eget sovloft, vilket han tyckte var otroligt spännande. Minus: städningen lämnade en hel del övrigt att önska, bland annat var soffan full av vita fläckar, madrasserna var "sunkiga" och badrummet var fullt av spindelnät. MONKY TONKY-LAND Lekland med klätterställningar, bollhav, legorum, bollplaner mm. Plus: sjuåringen älskade detta och testade allt där inne, för utom att spela fotboll. Det fanns otroligt mycket att göra och klätterställningarna är riktigt, riktigt stora. Minus: Det var alldeles för stojigt och stimmigt för en ettåring, och med detta i åtanke hade vi siktat in oss på att en förälder skulle vara med honom i de sinnesrum som är avsedda för de små barnen. Vad vi inte visste var att deras "sinnesrum" innehäll några trehjulingar, några punkterade "gummikuddar" som satt fast i golvet, samt en vuxencykel som var fastskruvad i en vägg. Givetvis gick det inte att förströ ett barn där inne en halv dag! BADLANDET Plus: Två väldigt trevliga, uppvärmda babypooler finns för de små barnen. För sjuåringen fanns en pool med vågmaskin, vilket han tyckte var väldigt häftigt. Caféer med glass, mat och fika finns inne på badområdet, vilket är praktiskt. Minus: För lillen fanns ju två pooler med roliga vattenstrålar osv, men för sjuåringen var det värre! Utomhuspoolen kunde vi inte vara i eftersom det var ruskväder och kallt, två av tre inomhuspooler var alldeles för djupa, så han bottnade inte. Snopet!! RESTAURANGER: Vi lagade de flesta måltider hemma i stugan, men en kväll var vi ute och åt på Ristorante il Bambino. Om denna restaurang finns inget negativt alls att säga! Plus: Överdådig buffe, med något för alla smaker (inte minst efterrättsbuffen!) och barnen åt tills de storknade (vi också). Sjuåringen beställde in en av de blåa barndrinkarna, den var så fin att han fick oss att ta kort på den. Bra service, trevlig miljö, god mat, barnkär personal. Övrigt vi provade: Sjuåringen provade att vaska guld. Det fungerade inte eftersom man ska vaska fram 10 "guldbitar" och byta in dem mot en medalj, men det fanns inte några guldflagor alls att vaska fram på eftermiddagen, så de hade uppenbarligen inte fyllt på. Vi var inne hos getterna. De var väldigt tama och hoppade upp på oss för att få äppelbitar (det var tillåtet att mata djuren), vilket var lite roligt. Getklövar är dock hårda och små barn är mjuka! Lekparken utanför anläggningen var rolig och det fanns trampbilar så att det räckte till alla barn.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se