En solig dag på Tom tits i Södertälje
Annons
Reseberättelse:

En solig dag på Tom tits i Södertälje

(Sverige, Södermanland, Södertälje, Tom tits)

Vattenlek

Massor med vattenaktiviteter ute

Testa stormen

En varm sommardag i juni packade vi bilen i Västerås och for till Södertälje för att gå på Tom tits. Det var precis efter skolavslutningen så det var inte så mycket folk där vilket är skönt. Det var också en varm dag vilket gjorde att man gärna var länge i utomhusparken.

 

 

 

 

Barnen var lyriska, när vi stod vid en sak så såg de en sak längre bort som var ännu mer intressant och vid den saken så såg de ännu en sak och så höll de på. De hade inte ork att höra nån förklaring till varför det blev som det blev. Och det är även en sak vi saknade, en förklaring vid varje "grej".

 

 

Vi for fram i en rasande fart genom de olika avdelningarna. Efter 2 timmar tog vi en paus i restaurangen. Bra buffe, det fanns nått till alla till rimliga priser. När vi var där kunde barnen välja mellan köttbullar, prinskorv, pannkaka, kycklingklubbor mm mm. Hade man egen mat med sig så fanns det gott om plats både ute och i källaren.

 

 

Vi var där mellan 10-14 och efter det var barnen helt slut och då hade vi hunnit både ätit lunch och ätit glass, varit på alla våningar och utomhus i säkert över en timme.

 

 

Vad jag ska tänka på till nästa gång är att ha med handdukar till barnen och ett par uppsättningar kläder då de gärna hade velat blöta ner sig ännu mer.


Det var också skönt med ett sånt här ställe där barnen får peta och röra allt utan att man behöver vara rädd för att nått ska gå sönder.

 

 

Åldersmässigt tror jag att man kan få ut olika saker i olika åldrar. Jag såg förskolegrupper som lekte, fritidsgrupper, ungdomar som var där tillsammans och vuxna som alla såg ut att titta på olika saker. Personligen tror jag att vi väntar att åka dit tills barnen är lite äldre så att de kan lära sig nått av alla experiment, men idag har de haft en rolig lekdag.

 

Rekommenderar rutchkanan, stormvinden och jordbävningen. Men tyckte att runneln ute under marken var otäckt, vi vände.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se