Djurs Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Djurs Sommerland

(Danmark, Mitt jylland, Randers/Nimtofte, Djurs sommerland)

Pirr i magen attraktion

Lekland inomhus på Djurs Sommerland

Trafikskola för de små

Vi valde att åka med färjan som gick från Varberg till Grenå i Danmark, vilket var ett mycket bra val även fast det tog 4 timmar. När vi väl hade kört i land så var det bara en knapp timmes bilfärd till Randers där vi bodde och på vägen dit passerade vi Djurs Sommerland.

Vi åkte till Djurs Sommerland dagen efter ankomst för att kunna vara där när det öppnade. Parken är indelad i olika "länder" med attraktioner som passade in på respektive tema. Vi började i Piratlandet, målgruppen där var lite äldre barn då det fanns flera karuseller med höjdkrav. Vår 3-åring blev lite besviken då han inte kunde åka allt så vi skyndade vidare till "Mexico". Den bästa attraktionen här var en vattenrutschbana där man satt i gummibåtar när man åkte. Mycket uppskattad av hela familjen.

Cowboy-landet och Africa-landet var nog favoriterna i vår familj. Vi åkte tjurbilar och en fantastisk båttur i djungeln, slänggungor och massa annat. Tarzan hinderbanan var en höjdare samt lekplatsen Texas town.

Det fanns många matställen, även för den som vill grilla/äta egen matsäck.Vi åt en god buffé i Western saloon, precis bredvid Texas town lekplats. Helt ok mat-priser som baserades på längd och inte ålder.

Vi testade aldrig vattenlandet då vädret var lite halvdåligt när vi var där, men det fanns ett stort inomhus "lekland/bushus" som var perfekt att gå till då regnskurarna kom. Blandningen mellan karuseller och fysiska attraktioner (klätterställnngar, skjutbana, lekplatser mm) var precis lagom.

Parken var mycket välhållen och fräsch. Åker vi dit igen blir det helt klart 2 dagar istf 1 dag. Vår 6-åring tyckte att det var det bästa stället han varit på :-) Och skall vi besöka mittjylland igen så är färjan från Varberg det självklara valet. Det finns dessutom bra kombi-erbjudande med färja + boende om man bokar i god tid. Så tummen upp för Djurs Sommerland!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se