Full fart på Tom Tits Experiment
Annons
Reseberättelse:

Full fart på Tom Tits Experiment

(Sverige, Södermanland, Södertälje, Tom Tits experiment)

Vem ska våga gå i den underjordiska gången först?

Labyrint

Göra musik i luften

Vi besökte Tom Tits experiment i Södertälje som testfamilj i juli 2012. Det fanns otroligt mycket att göra där och man behöver verkligen en heldag för att hinna allt. Vi kom dit vid 11-tiden och åkte därifrån strax före 16.

Vi har två barn som är 6 resp. 3 år. Både gillar att trycka, dra och testa saker men har ganska lite tålamod att lyssna på förklaringar om varför det blir som det blir. De ville snabbt gå vidare och testa nästa grej. Så med tanke på det gjorde det inte så mycket att man i sommar helt saknade läsbara guider med förklaringar till de olika stationerna. Däremot skulle jag som vuxen vilja ha en sån guide för det är inte alla stationer man fattar på en gång direkt, trots mångårig naturvetenskaplig utbildning på universitetsnivå.

Absolut minst gillade barnen tavlorna med synvillor. De ville raskt gå vidare till saker där man kan göra något och interagera med stationen.

Det finns massor av roliga och lärorika saker på Tom Tit även för vuxna. Man kan få ut massor av ett besök utan barn där också.

Mycket bra betyg till maten i bufferestaurangen! Den kändes mycket vällagad och med fräscha råvaror. Den gjorde att vi lätt orkade med hela dagen på Tom Tit.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se