Guld och sköna stränder!
Annons
Reseberättelse:

Guld och sköna stränder!

(Spanien, Costa Dorada, Salou, PortAventura)

SesamoAventura

Kvällsshow på saloonen

Winnie

Vid något tillfälle i varje litet barns fantasi blir dom intresserade av vilda västern och berättelser om cowboys och cowgirls, kaktusar och hästar. Den senaste i raden av resorts på PortAventura i Spanien har tagit fantasin till en ny nivå, och om du besöker det fyrstjärniga Hotel Gold River kan du helt drömma dig bort i den vilda västern. Anläggningen har över 500 rum, fördelade på elva byggnader, och stugor som ska efterlikna en äkta och genuin västernstad i början av 1800-talet.

Gatorna varvas med diligenser, ångmaskiner och djur för att bidra till en autentisk upplevelse.

Arkitekterna bakom har återskapat minsta detalj ur historien, från berättelserna om karaktärerna till utformningen av byggnaderna, och de använde äkta historiska dokument och fotografier för att säkerställa äktheten.


Hotel Gold River har direkt tillgång till nöjesparken PortAventura, som öppnade 1995, och har blivit en naturlig del av resan till guldkusten, Costa Dorada.


PortAventura i sig erbjuder massor av åkattraktioner och nöjen, utspridda på olika temaområden som Kina, Polynesien, Vilda Västern, Mexico, Medelhavsländerna och erbjuder sevärdheter från andra delar av världen. Från gravitationstrotsande 80mph berg-och dalbanor, och den nya hypercoastern – Europas snabbaste och högsta - Shambala, till snällare karuseller och labyrinter - det finns åkattraktioner för alla smaker.


Missa heller inte det fantastiska barnområdet SesamoAventura, som är en sagovärld full av färger och tillräckligt med åkattraktioner för att hålla intresset vid liv i flera timmar hos dom mindre barnen. Dessutom kan man få träffa på Kakmonstret, Ernie och Bert under det magiska trädet.


Parken vänder sig till alla åldersgrupper och erbjuder också besökare att komma riktigt nära några av sina favoritseriefigurer, däribland Hacke Hackspett, Karl-Alfred och Betty Boop och som sagt massor av kända ansikten från Sesame Street. Varje dag drar dessutom flera shower och parader genom parken med kinesiska trollkarlar, stuntmän och cancan-dans m.m.


Den angränsande Aquatic Park är en fantastisk plats att besöka och svalka sig i när den spanska värmen blir alldeles för påträngande. Aquatic Park erbjuder många timmars vattennöjen med vattenrutschbanor och plaskområden, eller varför inte ligga och flyta på badringar i floden eller chilla på "stranden" med en mycket realistisk vågmaskin.


Men om du tycker att temaparkerna eller badlandet är lite för stökiga, kan ett besök på PortAventuras eget Beach Club kan vara det du behöver. Med 7 pooler och direkt tillgång till medelhavet är Beach Club den ultimata avkopplingen. Solstolar, pooler och jacuzzi som ackompanjerasav spa-behandlingar och fine-dining. Barnen kan samtidigt leka säkert i plaskpooler då området översvämmas av uppmärksamma badvakter.


En stor del av en semester är maten, och i PortAventuras olika temaområden kan du välja mellan det vanliga utbudet av hamburgare, pommes frites och nudlar, men även frusen yoghurt och ett nytt koncept bestående av färska frukter och ekologisk mat. Samtidigt kan du på Hotel Gold River och på Beach Clubs egna restaurang, Lumine Restaurant, njuta haute cuisine - inklusive nyfångad fisk och färska skaldjur, saftiga biffar och fantastiska efterrätter som med fördel sköljs ner med fantastiska regionala viner eller kyld Sangria.


PortAventura ligger i Salou, en av Spaniens mest kända kuststäder, och ca 10 mil från Barcelona. Så om du känner för att se lite mer av området är det lätt att ta sig runt och och få lite paus från nöjesparken. Att ta sig dit är också enkelt: Salou ligger bara 10 minuter från Reus flygplats, och ca en timme från Barcelona El Prat som kan nås med tåg eller bil.

För öppettider och mer information, besök Portaventuras hemsida http://www.portaventura.co.uk/

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se