En toppendag på Själlands sommarland
Annons
Reseberättelse:

En toppendag på Själlands sommarland

(Danmark, Själland, Själlands sommarland)

Linbanan var en höjdare!

Sommarlandet hade många mattor att studsa på.

Veteranbilarna gick inte så fort.

En toppendag på Själlands sommarland

En solig och lagom varm dag i början av augusti skulle vi (mamma, pappa, och två barn 4 och 7 år) vara testfamilj på Själlands sommarland. Vi utgick från ett hotell utanför Köpenhamn och hade då en dryg timmes bilväg till sommarlandet. Vi kom fram till vid halv elva och parkerade på parkeringen som finns inne på sommarlands-området. Detta var väldigt bra då det var smidigt att hämta och lämna saker i bilen.

Vi började med att hoppa på de stora hoppkuddarna. Vid attraktionerna på sommarlandet fanns alltid en längdpinne där man kunde mäta om man fick göra attraktionen eller kanske var tvungen att ha en vuxen med sig. Vid hoppkuddarna fanns en för större barn och en för mindre barn. Därefter gick vi vidare till linbanorna som var en höjdare både bildligt och bokstavligt talat. Därefter hamnade vi i karusellområdet för de mindre barnen. Där fanns bland annat farfarsbilar och berg-och-dal-bana. Barnen tyckte att attraktionerna var roliga även om de kanske var inriktade på ännu yngre barn. En del av attraktionerna fick man som vuxen starta själv. Sedan ville barnen gå till de stora attraktionerna Traffic Jam och Vildkatten. Vildkatten (berg-och-dal-bana) fick barnen tyvärr inte åka men vi vuxna testade den och vi tyckte inte att den var så bra. Traffic Jam var en snurr-karusell som 7-åringen fick åka med pappa och den tyckte 7-åringen var bra.

7-åringen fick i sällskap av mamma testa klätterbanan. Med selar och säkerhetslinor kunde man gå banor högt uppe i luften. Båda två tyckte att det var spännande och lite läskigt att klättra så högt upp och vi nöjde oss med att gå på mellan-etaget.

Efter ett matstopp med pommes frites och varm smörgås vid badlandet, bytte vi om till badkläder. Inne på badlandet fanns det många olika vattenrutschkanor för alla åldrar, barnpool, vanlig pool och splash-land med vattenkarusell. Vattenrutschkanorna var mycket varierande med två stora banor där man åkte på gummiringar, fritt fall och flera vanliga kanor. Det fanns något för alla som gillar att bada, att göra.

När vi badat klart gick vi till det område som var Indiana Jones/Crocodile Dundee – inspirerat. Där kunde man bland annat åka trampbåt, titta på kaniner och köra gokart. Vi tyckte att äventyrsstigen i skogen var väldigt skoj och utmanande både för vuxna och barn och att Amazonasfärden genom träskmarken, med både krokodiler och indianer, var spännande.

Nästa område vi besökte var Western-staden där vi åt en glass. Där kunde man också bland annat åka roddbåt, leka på lekplats och åka en hästattraktion som var populär.

Vi avslutade dagen med att åka några favoritkaruseller igen samt linbanan och sedan gick vi till den stora lekborgen med klätternät och rör-rutschkanor. Där fick barnen leka en lång stund innan vi föräldrar till slut fick med oss dem hem. Då hade klockan hunnit bli sex på kvällen och trots att vi lekt intensivt hela dagen och trots att det inte var några köer, så fanns det fortfarande saker kvar som vi inte testat på, till exempel minigolfbanan och mini-zoo.

Vi hade sammanfattningsvis en kanon-dag på Själlands sommarland. Det var trevlig stämning, rent och snyggt, det fanns gott om kiosker, restauranger, picknick-områden och toaletter och det fanns mycket att göra för både stora och små.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se