Sommarkul på Sommarland Själland!!
Annons
Reseberättelse:

Sommarkul på Sommarland Själland!!

(Danmark, Själland, Sommarland Själland)

Framför den stora bergochdalbanan.

Klättra upp i borgen.

Annorluna gunga!

 

Äntligen kom vi iväg på vår heldag i Danmark och vilket fint väder vi hade, precis lagom soligt och varmt för att upptäcka ett nytt äventyr. Vi tog bilen över Öresundsbron och fortsatte vidare i ca. 1,5 timme och inte var det svårt att hitta dit. Väl där fanns det en gratis parkering  med gott om plats för alla besökare.

Inne i parken möttes vi först av en massa studsmattor nedsänkta i marken, vilket  våra tre töser tyckte var toppen. Vi valde sedan att gå in på minileklandet, där det fanns många små karuseller för lite mindre barn, såsom ” masken”, små elbilar och dagens ,tror jag,  populäraste karusell för alla familjemedlemmar:  ” linbanorna ”! Det var ju hur kul som helst att åka baklänges för att sedan flyga fram på linbanan och slå i så det gungade, om och om igen !

Efter detta roliga var det vattenlandet ” Blå Lagunen ” som gällde. Här fanns det en bassäng för små barn och en bassäng med en rutschkana för de mindre barnen där de kunde ha sitt roliga. Sedan var det vattenrutschkanor för större barn,  2 forsar där man kunde åka på stora gummiringar och även en helt  galen nästan lodrät vattenkana för de allra mest våghalsiga. Här kunde båda stora och små ha roligt en bra stund. Men efter badet blir man hungrig så då gick vi mot pizzerian,  och tack vare vårt barnsemesterkort fick vi gratis pizzabuffe för 4 personer! Goda pizzor var det också, härligt!  Annars vad gäller matställen så fanns det ett par andra restauranger och sen ett par ställen där man kan köpa det vanliga pommes , korv  och glass osv.

Nästa fullträff var ”kaninön”, dvs en liten ö där det sprang små kaniner! Det var ju verkligen något för alla små ( och stora) djurälskare, att försöka locka fram de små söta från deras gömmen och sedan lyckan att få klappa lite och kanske hålla. Här roade sig mina tjejer på 5 och 11 år sig länge medan storasyster och pappa åkte go-cart och off- roadbil!

En stor bergochdalbana fanns det: ” Vildkatten ”, en fartfylld bana med loop och allt. Men dessvärre var den inte vidare bekväm eller smidig så det blev bara en runda på den, inte som det brukar i vår karuselltokiga familj då vi gärna åker en gång till flera gånger.  Sedan fanns en ”Snurrekarusell”, som inte heller var någon hit hos oss. En stor klätterställning för större barn där man kunde klättra med  selar ca 10 meter upp i luften såg spännande ut men den hann vi tyvärr aldrig prova, då de andra nöjena  tog lite mer tid.

Det är en trevlig familjepark med flera lekplatser, bla den söta Rapunzellekplatsen, många sittplatser och även grillplats för de som har egen mat med sig. Man kan gräva efter äkta guld och grilla pinnbröd i Silvercity - cowboystaden, paddla kanot i sjön och åka flotte genom Amazonas bland krokodiler och ta sig fram i lianer – hur spännande och kul som helst !!

Jag var där med min familj som  har tre tjejer på 5, 11 och 13 år och jag kan absolut rekommendera det som en familjeutflykt. Det är inte hit man åker om man vill åka en massa spännande och snabba karuseller men för en mysig dag tillsammans med lite bad och lite lagom äventyr så är det helt rätt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se