Stor park mitt ute i skogen
Annons
Reseberättelse:

Stor park mitt ute i skogen

(Danmark, Jylland, Saltum, Fårup Sommerland)

Skattjakten vid sjön

Badlandet för de minsta

En tur i Skovsuset

Vi tog oss till Fårup Sommerland en lagom solig & varm dag i augusti.  Vi kom fram en halv timme efter öppning & det fanns fortfarande parkeringsplatser nära ingången.  Vi tog oss in i parken med 2 förväntansfulla flickor med stora ögon.  Vi började med att trampa trampbåtar i en liten sjö i starten av parken.  Där var mycket att titta på runt omkring & det var en bra start för att se vad som fanns att kika på.  Sen tog vi oss till ”Skattejagten”.  Det var en hinderbana med en massa olika moment som passade hela familjen.  Barnen kämpade sig igenom & tyckte det var jättekul & mamma & pappa var helt färdiga när vi kom i mål, men det var väldigt kul. 

Efteråt blev det en liten paus för att hämta andan & få i sig lite för att få tillbaks krafterna igen.  Precis vid Skattjaktens målgång låg ”Rævens hule”.   Ett ”lustiga huset” som mestadels var mörkt med lite överraskningar.  Uppskattades av 7:åringen, medans 5-åringen tyckte att det var alldeles för läskigt & blev rädd pga mörkret.  Mamma blev sjösjuk mot slutet då man gick på en sned vägg.

Sen kom vi in i en del där det fanns massor av attraktioner för de små.  Pappa & Anatilde började med att åka ”Skovsuset” som var en liten bergochdalbana.  Det sög rejält i Anatildes mage, men hon älskade det.

Sen blev det ”Fårup Racing Team” för flickorna. En biltur för de minsta på en liten bana som gick runt. Amelia uppskattade den mer än storasyster, men man ställer väl upp för varandra.

Precis bredvid låg ”Skovkarusellen”, en klassisk karusell med 2 våningar som går runt.  Ganska tråkig var betyget.

Här i detta området fanns också ”Tønderne”.  Flickorna tog pappa på en åktur i vad man kan kalla en snäll variant av virvelvinden.  Högt betyg av alla 3.

Sen var mamma sugen på att åka lite igen så det fick bli ”SnurreTræet”.  En liten lagom snurrig karusell som de flesta åldrar klarar av.  Anatilde tog en extratur direkt efter.  När vi sen gick vidare såg vi en bergochdalbana som hette ”Mine-expressen” som såg snäll ut.  Mamma & Anatilde sprang in & kom snabbt med ett tåg som skulel fara iväg.  Ohoj, vad högt den första backen gick & sen gick det fort & det var över.  Den var väldigt kul.  Anatilde, som verkligen har tuffat till sig i år drog med sig pappa direkt upp igen.

Sen drog vi oss bort till hästarna som gick en liten tur på rad.  Hästridning går alltid hem.  Medan flickorna red passade pappa på att gå till skjutbanan bredvid.  Vi gick dit efteråt & mamma provade att skjuta 3 ggr, men efter 3 tomma lappar gav mamma upp & följde med flickorna bort till de stora ”hoppepuderne”, ”trampolinerne” & ”Vulkanen”.  Där var vi länge & till sist fick vi dra pappa från skjutbanan så vi kunde prova på att paddla kanot & köra några långsamma motorbåtar.  Sen tog vi en promenad bort & kikade på ”Træstammerne”, men flickorna ville absolut ine åka den så vi gick vidare & vaskade guld istället.   Vi hittade massor av guldklumpar & gick in i affären & där fick flickorna stoppa guldet i en stor maskin som började ryka.  De fick tillsammans med tjejen som jobbade där slå på maskinen & blåsa & sen hade maskinen förvandlat guldklumparna till fina medaljer.  Man fick välja färg på bandet-vilket givetvis blev rosa.  Detta var något som det verkligen har snackats mycket om sen vi kom hem från äventyret.

När vi gick vidare på parkens stig så kom vi fram till en enormt stor lekplats där flickorna ville springa runt ett tag.  Så lek & drickpaus fick det bli.

Sn var det dax för flickorna att ta danskt körkort.  Oj, oj, oj, vad kul detta var.  Storasyster hann med 2 omgångar.  Stolta gick vi därifrån med körkort där man själv fyller i namn & kan sätta ett foto på.

”Fårup Rafting” stod sen på schemat & vi hamnade ihop med 3 yngre tjejer.  Vi hade superkul.  En del av oss blev ganska blöta, men det gjorde ingenting eftersom att det var så varmt & skrattade gjorde vi en hel del.

Eftersom att klockan tickade på så skulle vi bege oss till vattenlandet.  Men på vägen dit tog vi ett sista stopp vid ”Egerntårnet” där Anatilde åkte upp.  Det var en åktur med skräckblandad förtjusning.  Ett jätteleende förljt av skrik & kommentarn när hon kom ner var ” det var jättekul, men jag åker den aldrig mer igen!”.  Bredvid denna fanns årets nyhet ”Pindsvinet” som var en liten bergochdalbana.  Mamma pressade sig ner med Anatilde & åkte.  Det sög i magen första varvet sen  lugnade det ner sig.  I trångaste laget för vuxna, men det gick.

Sen var det äntligen dax att bada.  Vi tog oss först in till de minstas badhörna där flickorna åkte olika sorters nedfarter både med och utan badringar.  Sen gick vi vidare & hade tänkt att åka lite fler & större vattenrutschkaner, men där var båda våra flickor för små så det får vänta till nästa gång vi kommer hit.

Det blev lite bad i poolen med vågmaskin & Amelia roade sig länge på ett piratskepp mitt i poolen.

Sen var det dax att få på sig lite mer kläder & ta en frukt & sen var det dax att ta farväl av Fårup Sommerland.

Vi hade egen matsäck med oss som passade utmärkt.  Vi köpte lite dricka & snacks till ok priser.  Vi kommer gärna tillbaks hit igen för det var en fantastisk park att vara i.  Mitt ute i skogen där man på en solig dag får mycket ljus & värme, men även kan komma i skugga om det blir alldeles för varmt.  Mycket leplatser mellan attraktionerna som gör att barnen inte hinner tröttna.  Personalen var fantastisk.  Alla hälsade glatt & passade på att snacka med en innan man åkte iväg i karusellerna.  Väldigt uppmärksamma & där var rent & fräscht i hela parken.  Toaletterna var fina & luktade tom rent, vilket det inte alltid gör på sådana här ställen.

Fårup Sommerland får toppbetyg av oss & vi kommer gärna tillbaks igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se