Junibacken sommaren 2012
Annons
Reseberättelse:

Junibacken sommaren 2012

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Kryp in i öppna spisen

Vår familj hade äran att vara testfamilj på Junibacken i Stockholm.
Vi började vårt äventyr med att äta en god hotellfrukost för att sedan bege oss ut till Djurgården där Junibacken ligger. Vi tog spårvagnen dit, bara det var spännande tyckte barnen, 6 och 2 år gamla.

Vi kom fram till Junibacken strax efter öppningsdags och ställde oss i kön för att komma in. Barnen sprang runt och lekte lite medan vi vuxna köade.
Att komma strax efter öppningsdags verkade vara ett smart drag då köerna inte var alltför långa.
När vi kom in gick vi direkt till lekrummet "En annorlunda värld" där vi från början var alldeles själva och barnen kunde prova på allt de ville utan att trängas. Barnen kunde leka, springa omkring, klättra, gömma sig i skrymslen och vrår.
Sedan gick vi vidare mot sagotåget eftersom vi hade fått en tid dit när vi kom in. Där, innan tåget, fanns ytterligare ett lekrum (vilket vi inte visste om). Barnen hann leka där en liten stund innan vi ställde oss i kön till sagotåget. Kön var inte alltför lång så det gick ganska fort.


Sagotåget var det bästa av allt tycker vi, hela familjen. Att få höra Astrid Lindgrens röst berätta om olika sagofigurer och se alla detaljerade figurer i deras värld är helt fantastiskt.

Efter sagotåget klev vi direkt in på teaterföreställningen Pettson och Findus. Vår stora tjej (snart 6 år) tyckte den var jättebra, men lilltösen (2 år) blev lite rädd. Hon var nog lite uppskrämd redan innan från Sagotåget som på slutet visade draken Katla. Sen blev det lek i Villa Villerkulla, det tredje lekrummet. Stortjejen sprang runt och provade allt och tyckte det var jättekul. Men det enda lilltjejen ville göra var att rida på Lilla Gubben.
Efter det gick vi tillbaka till Sagotorget och lekte eftersom barnen inte hunnit leka färdigt där. Nu var det mycket folk där. Och kön till sagotåget ringlade sig ut till halva lekrummet. Så det blev lite trångt och svårt att se var barnen gick någonstans. Här inne fick barnen hälsa på os olika sagofigurer så som Mumin, Mamma Mu, Alfons, Mulle Meck och många fler. Även här var allt väldigt detaljerat och som vuxen kan man stå och titta och hitta figurer överallt i rummet.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se