Annons
Reseberättelse:

Sommerland Själland

(Danmark, Själland, Sommerland Själland)

I motorlandet fanns många olika bilar att köra, både för stora och små. Full fart och jätte kul!

I Westernlandet Silver City blev det många ridturer.

Klappa kaninerna på kaninön var en av barnens favoriter. Kaninerna var så söta!

I början av augusti begav vi oss iväg till Danmark. Till Sommerland Själland närmare bestämt. Vi hade haft den stora turen att bli reporterfamilj för Barnsemester och fick därmed hela vistelsen betalt med inträde till parken i tre dagar samt boende i stuga i två nätter.

Vi är en familj bestående av en mamma, en pappa och tre barn i åldrarna 5-8 år.

Ta sig hit: Sommerland Själland ligger ca två timmars bilresa från Helsingör. Vi valde att ta färjan mellan Helsingborg/Helsingör, men givetvis går det lika smidigt att åka över Öresundsbron om man så önskar.

Öppettider: Sommerland Själland håller under högsäsong öppet mellan 10-19. Vi tycker att två dagar på Sommerland Själland är lagom så man hinner göra allt i parken utan att stressa. Även hundar är välkomna i parken.

Boende: Den lilla stugbyn ligger precis i anslutning till nöjesparken. Stugorna var fräscha med ett litet kök, badrum och två små sovrum samt ett sovloft med hög mysfaktor enligt barnen. Alldeles lagom stort för vår familj. Det bästa var att stugan låg precis intill parken. Vi försågs med ett passerkort så vi kunde ta oss in och ut i parken bakvägen via en svängdörr. Vi kan verkligen rekommendera detta boende då det var smidigt att ta sig ”hem” för att äta lunch, vila en stund eller fly regnet när det öste ner över oss. Fri parkering och fri wifi ingår också.

Äta: Som på i de flesta nöjesparker är mat och dryck ganska dyrt. Det finns ett flertal restauranger med snabbmat som korv och hamburgare. Vi kan slå ett slag för bufferestaurangen Silver restaurant i Westernbyn Silver City som hade en fin buffe. Dessutom finns givetvis ett flertal cafeer och glasskiosker. En av dagarna åt vi pizzabuffe som smakade väldigt bra. Dessutom var det gratis mot uppvisande av barnsemesterkortet. Eftersom vi bodde så nära kunde vi laga mat i stugan och hade även möjlighet att göra matsäck att ta med till parken.

Nöjesparken: Parken är uppdelad i flera olika delar. Vattenlandet Den blå lagunen, Minilandet, Silver city, Amazonas och ett motorland. Dessutom finns en höghöjdsbana att klättra i och många studsmattor att hoppa i. För de lite större finns en bergochdalbana med loop, vilket enligt vår mening egentligen är den enda ”läskiga” attraktionen i hela parken. En favorit bland våra tjejer var kaninön, en ö med vilda kaniner som man kan mata och klappa kaniner. Runt hela sommarlandet går också ett mini-tåg som man kan ta sig fram med, eller bara åka med för att se sig om i parken.

Den blå lagunen är att vattenland med ett stort poolområde och ett flertal vattenrutschkanor som var anpassat för alla olika åldrar. Tyvärr hade vi inte vädergudarna med oss under vår vistelse för det var både regnigt och framförallt väldigt svalt i luften. Inget badväder tyckte mamman och pappan. Som testfamilj ska man dock prova på allt och när vi vuxna huttrandes pälsade på oss en extra tröja så bytte barnen glatt och ivrigt om till baddräkt och hoppade i vattnet. Badtemperaturen var 20 grader så det blev inte så långvarigt. Barnen hann i alla fall prova flera rutschkanor och gav vattenlandet ett bra betyg, bortsett från att det var för kallt i vattnet. Omklädningsrummen fick ett stort minus då det var trångt, flöt omkring smutsigt vatten på hela golvet och kändes allmänt ofräscht.

Minilandet var ett område med olika åkattraktioner för barnen. Vi vuxna tyckte det påminde om ett resande tivoli av äldre årgång. Många av attraktionerna fick man starta själv genom att trycka på en knapp. Det fanns personal på området men de flesta karuseller fick föräldrarna övervaka själva. Mammans och pappans spontana känsla var att det kändes väldigt slitet och nedgånget och allmänt skruttigt. MEN efter att ha tillbringat flera timmar med våra barn i just detta område av parken så fick vi omvärdera det hela. Barnen älskade det! Alla åkattraktioner var anpassade för små barn. De åkte allt många gånger om och om igen. Trots att det var högsäsong så var det inte mycket folk och inte heller några köer vilket var väldigt skönt. Barnen sprang mellan karusellerna och åkte allt så mycket de bara orkade. Roligast av allt var den lilla bergochdalbanan ”Vildbassen”.

Silver City är ett vilda western-land med bland annat indianby, guldvaskning och lekplats. Här fanns också en attraktion med hästar som åkte på en räls i ett westernlandskap och det blev tjejernas favorit. Det som vi vuxna tyckte var bäst av allt var 3D -western-biografen där man ridandes på en häst skulle skjuta diverse föremål som dök upp på bioduken och tävla med de andra i biosalongen. Det uppstod en vild kamp mellan mamman och pappan kan vi lova.

I parken finns också en djungel, Amazonas, där man fick åka en spännande tur på Amazonas floden. Här fanns indianer, apor, krokodiler och ormar. Det var både spännande och lite läskigt tyckte barnen. Framförallt var det roligt så vi åkte flera varv.

I motorlandet fanns det gocarts av olika modeller. Vanliga gocarts för vuxna och äldre barn, små gocarts som barnen fick köra själva samt dubbel gocarts där barn och vuxna åkte tillsammans i samma bil. Detta blev en succe för både stora och små. Det var inte några långa köer att tala om så man kunde åka så mycket man bara ville. Riktigt roligt hade vi! Hjälmar fanns att låna och hjälpsam personal fanns på plats vilket kändes tryggt.

På Sommerland Själland hade de också godistillverkning. Här fick man möjlighet att göra sin egen klubba. Vid utsatta tider tillverkades klubbor av olika smaker. Självklart provade vi på även detta. Här var enda stället i hela parken där det verkligen blev kö och riktig trängsel. För 25 danska kronor fick man en träpinne och en liten plastpåse med en bit karamellmassa som man fick forma ihop till sin egen klubba. Lite överskattat tyckte vi vuxna som efter att ha läst om detta hade en bild av att man skulle få vara mera delaktig i godistillverkningen dvs inte bara trycka in en pinne i en godissmet. Men, men barnen var mer än nöjda att de fick en riktigt god klubba att snaska på. Och den var faktiskt riktigt god!

Sammanfattningsvis så är vi alla väldigt nöjda med vårt besök på Sommerland Själland. Även om parken känns lite sliten här och var så är vår helhetsbedömning av parken väl godkänd. Här finns något för allas intressen och det är lätt att roa sig och ha riktigt roligt. Skratten blev många under dessa tre dagar. Tack Barnsemester för att vi fick chansen att prova detta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se