Djurs Sommerland 2012
Annons
Reseberättelse:

Djurs Sommerland 2012

(Danmark, Nimtofte, Djurs Sommerland)

Prislista

Tarzandjungeln

Speedy Gonzales

Djurs Sommerland 120728

 

När jag betygsätter saker och ting brukar jag aldrig ge full pott eftersom jag anser att man alltid kan bli lite bättre. Men Djus Sommarland – Fantastiskt kul. Definitivt full pott av hela familjen!

 

Vår familj består av två vuxna samt fyra pojkar på 16, 13, 5 och 2 år. Fredagen den 27 juli begav vi oss iväg. Vi åkte båten via Helsingborg-Helsingör vilken tar 20 min. Från Helsingör tog det oss sedan ca 4 h via stora och lilla bält till Århus där vi övernattade pga att vi skulle på fler attraktioner när vi ändå var här. Från Århus till Djurs Sommarland tog det oss 45 min att köra.

Längs hela vägen från Helsingör fanns otaliga rastplatser med toaletter.

 

Lördagen den 28 juli infann vi oss då på Djurs Sommarland. Parkeringsplatser fanns det oändligt av, och precis bredvid fanns uthyrningen av kärror. Det fanns tre olika sorters kärror. En vanlig sen antingen en vagn där ett barn fick plats eller en lite större där två barn kunde sitta.

 

En sak jag blev imponerad av som jag måste påpeka direkt var säkerheten vid framförallt barnkarusellerna. Personalen som var jättetrevlig och de kontrollerade viktfördelningen, längd

på barnen, samt att det blev jag eller min man som fick åka med vår 2-åring, eftersom man var tvungen att vara över 18 år.

 

Nåväl, när vi kommit innanför så fanns i vanlig ordning toaletterna. Dessa var frächa och 5 åringen tyckte det var extra kul eftersom det fanns toalett och handfat anpassad för de mindres längd.

 

En annan sak som imponerade på mig var att parken var väldigt ren och fräsch. Och förutom all snabbmat fanns också ett stort fruktstånd i början av parken. Helt överkomliga priser, t.ex. 3 bananer för 10 DKK. Sen fanns lite här och var utställda mat- och vattenskålar för hundar, där var t.o.m. mat i någon av skålarna. Fast man fick ta med sig hundar såg vi kanske bara 4 st.

 

Vi började med Lilleputtland där de två minsta åkte en hel del olika småkaruseller, sen fortsatte vi mot den berömda Piraten. Och Halleluja, den går inte av för hackor! Bättre än något annat vi åkt! Intill Piraten fanns lekplats och andra mindre karuseller som även 5 och 2 åringen kunde åka i sällskap med vuxen. Så det blev aldrig att några stod och väntade utan alla åkte samtidigt. Ja, jag och 2 åringen stod över vissa där man skulle vara minst 90 cm och i sällskap av vuxen.

 

När vi som bäst höll på att åka Skattön så började det att regna, ett fint sommarregn. Ja det blev till att köpa ponchos som fanns både för vuxna och små (50 resp. 35 DKK). Regnet höll på i ca två timmar men det gjorde faktiskt inte så mycket. Vi gick till lekhuset som är lite som busfabriken i miniatyr. Fast många hade sökt sig dit så blev det aldrigt trångt. Faktiskt så var det inte trångt och långa köer någonstans. Man kunde oftast sitta kvar i karusellerna och åka en gång till på direkten.

 

Färden gick sedan vidare till Vattenland, och återigen blev jag imponerad då det fanns gott om flytvästar man kunde låna, både för vuxna och barn. Badvakter fanns det också gott om.

 

Efter bad brukar man ju vara hungrig, så också vi. Intill badet fanns då pizza & pasta buffe. Man betalade beroende på vilken längd man hade, och all dricka ingick.

 

Mätta och belåtna kom vi då till cowboy- och indianland. Här och var fanns det ”små” roliga detaljer. T.ex. stod där ett utedass och hux flux for dörren upp och där satt en gubbe (ja ingen riktig förstås) och ifrågasatte om man inte fick gå på toa ifred, sen la han av en spottloska (vatten) som roligt nog träffade vår svåger mitt i planeten! Slänggungorna och ponnexpressen blev uppskattade, likaså kanibalgrytorna.

 

Sen blev det djungeltur med båt i Tarzanland, Thors Hammare blev också godkänd. Det enda som barnen och vi vuxna blev lite besvikna på var Örnen, den var lite tråkig, men det är som sagt en smaksak.

 

Ja sen provade vi Solguden som de små tyckte om, det hoppades lite studsmattor som fanns lite var stans. Till sist åkte vi Speedy Gonzales som var enormt kul fast vid första anblicken såg den ”sådär” ut. Vad vi kände att vi inte hade tid med var golfbanorna. Dessa kändes kanske lite överflödiga i en nöjespark.

 

Vi hade hur kul som helst. Fast vi var där från då de öppnade till stängningsdax hann vi ej med att prova allt. Vi kommer definitivt att åka hit igen!

 

Våra rekommendationer: Åk dig! Stanna i två dagar, det är det värt!

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se