Ekehagens forntidsby
Annons
Reseberättelse:

Ekehagens forntidsby

(Sverige, Västergötland, Kinnarp)

Bondestenåldershus

vildsvin

Mys runt elden

Vi ville leva stenåldersliv och bestämde oss för att, tillsammans med några vänner, hyra att av husen ett dygn, i stenåldersbyn.
Sagt och gjort, installerade vi oss så, en regnig eftermiddag, i ett bondestenåldershus. Med oss hade vi grillmat för kvällen, sovsäckar, ficklampa... nåja, att leva helt som stenåldersmänniskorna gjorde kändes som ett lite väl stort steg
Inne i huset fanns en eldstad i mitten med bänkar runt omkring. Längs med väggarna var det sängar som skulle rymma upp till 20 personer. Dessa var klädda med halm och renfällar. Golvet var trampat jordgolv.


Det dröjde inte lång tid innan barnen var fullt sysselsatta med allt ifrån att tillverka smycken av benbitar, paddla stockbåt till att knacka flintasten eller hälsa på grisarna.

Det blev ett mycket innehållsrikt och lärorikt dygn som vi ofta samtalar om här och där.

Rekommenderas varmt till alla barnfamiljer. Kanske dock inte med mycket små barn.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se