Testfamilj på Havets Hus
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Havets Hus

(Sverige, Västragötaland, Lysekil, Havets Hus)

lilla syster är fascinerad

Testfamilj på Havets Hus, Lysekil Vi var en av de lyckligt lottade som fick lov att vara testfamilj till Havets Hus i Lysekil! Jubelen var stor i familjen då vi nu också hade en käck anledning till utflykt på Västkusten. Vår familj består av mamma, pappa och 4 barn i åldrar från 13 ned till 2,5 år. Det var ganska enkelt att hitta fram till havets hus men lite mer krångligt att hitta parkeringen, men då vi gillar att strosa runt på nya platser var detta inte ett stort problem. Vi kom vid öppningstid och slapp där med att stå i kö, något jag tror kan vara bra om man ska ha med sig små barn. Det är ganska trångt i själva ingångspartiet så det var skönt att slippa stå och trängas i en lång kö, här kan det nog fort bli lite irritation annars. Temat på Havets Hus är ju om olika vattendjur som vi kan finna i våra svenska/skandinaviska vatten och det tror jag gjorde mina barn ganska intresserade, även om de inte uttryckte detta med en gång. I eftertid har vi dock pratat en del om våra hav och nu har de faktisk en större försåelse för hur och vad som finns där utanför. De är mer vana vid exotiska vatten djur med massa vackra färger osv. Ett pluss var också att det fanns lite aktivitet för de stora barnen (inklusive oss vuxna) – som til eksempel tipsrunda. Vi alla kunde här bli involverade i att finna ut olika svar om just Havets Hus temaområder, detta fängade nog den eldsta mer än de yngre. Några områden på Havets Hus gick vi fort förbi, bla akvariet där man kan beröra djuren för där hade det samlat sig massa folk, samt lekhörnan (vi var inte där för att leka men lilla syster fick sig en runda och var sen nöjd). Vi höll oss till att se och läsa fakta på utsällningen! Efteråt tog vi oss en glass på det mysiga cafeet som har en fantastisk beliggenhet – dock lite blåsigt ute så vi fick sitta inne. Vi spenderade nog ca 1.5 timme inne på Havets Hus, mycket pga tips promenaden ?, så mycket mer tid än det tror jag inte man lägger där då det inte är jätte stort. Barnen tyckte det var en jättet trevlig utflykt och vi avslutade dagen med att strosa runt i Lysekil med en glass i vår hand. Jag bör dock tillägga att det som minskade min upplevelse (som vuxen) var att det var väldigt trångt att gå med barnvagn där inne och jag hade nog tänkt mig om innan jag tog med mig en stor vagn in på Havets Hus – vi hade en sk. ”paraplyvagn” och det gick väl ok, men svårt att möta andra med vagn. Likaså är det smart att göra sina toalettbehov innan man går in bland akvariumen för det kan ta lite tid att finna vägen upp till toaletten. Men allt i allt är vi nöjda med Havets Hus och det lämpar sig för de flesta åldrar, kanske vår 13 åring inte tyckte det var det mest spännande men samtidigt är det ju kul att en tonåring också kan få vara stor på semestern och guide sina små syskon runt på en aktivitet som det Havets Hus bjuder på!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se