Tropikariet
Annons
Reseberättelse:

Tropikariet

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

Den 24/2 gav familjen sig av mot Helsingborg där vi skulle besöka Tropikariet som en testfamilj. Denna resa var vi tydligen inte ensamma om att göra just denna dag för när vi väl kom fram så var parkeringen fullsatt och det sladdrade så klart om mycket folk och vi gjorde oss beredda på trängsel. Parkerings frågan löstes av en man som dirigerade över folk till en annan parkering genom att låta kunderna köra efter hanns bil några hundra meter.
När vi väl kom in på Tropikariet så märktes inte det höga besökarantalet av speciellt mycket. Lokalerna var ganska stora och "svalde" mycket folk. Redan vid ingången och receptionen får man lite känslan av att vara i djungeln. Jätte mysigt. Där fanns ett rör med kryp i. Detta rör gick sen att följa genom hela anläggningen fram till krypens bo. Det var lite häftigt.

Det finns ett kostnadsfritt kapprum att hänga av sig ytterkläderna på. Och det rekommenderar jag att man gör eftersom det blir ganska så varmt i bla. ”regnskogen” Alternativt kan man lämna kläderna i bilen eftersom kapprummet är obevakat och man ansvarar själv för sina saker. Dock finns det små värdeskåp.

 

När enten är betald så är det bara till att börja undersöka alla avdelningarna så som hajrevet, Afrika, Madagaskar, regnskogen mm. mm. Alla djuren rör sig fritt i resp. avdelning så man får vara uppmärksam för att se alla djuren. Och man får inte vara rädd för att tex. en fladdermus ska svischa förbi huvudet i sin framfart i den mörka regnskogen. Eller att en apa ska hoppa ner och sätta sig på ens axel när man går igenom ”Sydamerika”

 

Hela stället känns verklighetstroget och djuren ser ut att ha det bra. Inträdes priset ligger på 100kr/vuxen och 50kr/barn (3-12år) 0-2år går in gratis i målsmans sällskap. Jag tycker nog att upplevelsen är värd entre priset.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se