Annons
Reseberättelse:

Tivoli i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli)

Vi besökte Tivoli under en söndag i mitten av augusti. Familjen består av 2 vuxna och två flickor, 10 och 12 år.

Vi valde att ta oss till Köpenhamn med bil. Eftersom vi bor i västra Skåne hade det varit både smidigare och billigare att ta sej dit med tåg. Tivoli ligger precis vid sidan om Huvudbangården i Köpenhamn där Öresundstågen stannar. Ett annat, och billigare,  alternativ är att parkera bilen vid Malmö Arena och ta tåget över bron.

Tivoli är en mycket trevlig nöjespark med attraktioner för hela familjen. Allt från dom riktigt små barnen till vuxna. När vi var där så var det inte speciellt mycket folk och nästan inga köer. Men jag vet att mitt i sommaren  och framförallt på helgerna, kan det vara massor av folk och då är det trångt och långa köer.

Även om området är stort så känns det inte som att det är långt mellan attraktionerna och det finns tydliga skyltar och informationstavlor. Toaletter finns lite här och där och dessa är hyggligt rena och fräscha.

Det finns matställen i hela området och dessa varierar, såväl i stil som i prisläge, allt från enkla korvställen till fina restauranger med vita dukar. Det finns även pubar här och var om man vill sitta ner och insupa det danska gemytet och kanske svalka sej med en Tuborg.

Tivoli är mycket mer än en nöjespark. Själva parken är mycket fin med fantastiska parker och blomsterarrangemang. Flera gånger dagligen går det en praktfull parad genom parken. Sevärd -  försök pricka in denna(bilder finns). Flera gånger i veckan är det konserter på Tivoli, allt från popkonserter till klassiska konserter.

Förutom alla olika matställen inne i parken så ligger Hard Rock Cafe(HRC) i samma kvarter som Tivoli. Vår tanke var att äta på HRC, men det var väntetid på ett bord i en timme om man inte bokat innan. Vi åt istället på Jensens Böfhus några kvarter från Tivoli(finns på flera ställen i Köpenhamn). Prisvärt och bra service.

Vi har tidigare gjort en liknande utflykt till Liseberg och det är lite svårt att välja en favorit. Prisnivån är ungefär den samma (kanske lite billigare på Tivoli tack vare den nuvarande kursen SEK/DKR), utbudet på attraktioner är likvärdigt och det är allmänt välordnat på båda ställena. På Tivoli är det inte fullt så mycket lotterier och hjul där man kan vinna saker. Det väger ändå över till Tivoli och detta beror på det ”danska gemytet”.

Mitt tips är att man inte bara låter sitt besök i Köpenhamn bestå utav ett besök på Tivoli. Ta med barnen  på ett strövtåg utmed Ströget och landa i Nyhamn. Sätt er på en bänk eller pub, beställ Tuborg och Cola  och bara njut av det ”danska gemytet”.

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fri entré för ett barn per familj på Hagadal sim- och sporthall
2 för 1 tis-tors på leklandet och 50% på aktiviteter mån-tis
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Leksand Sommarland
Dalarna
Kolmården
Östergötland
Idre Fjäll
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies