Experiment i stora lass för både stora och små!
Annons
Reseberättelse:

Experiment i stora lass för både stora och små!

(Sverige, Södertälje, Tom Tits Experiment)

En kort bakgrund innan reseberättelsen. Detta tyckte vi om Tom Tits Experiment,

Passade bra för oss med en 5 och 3 åring. Men en 2 åring är nog lite för liten att uppskatta allt inne i huset. MYCKET att se. Man hinner inte riktigt med att se allt ordentligt eftersom det är så stort så räkna med att spendera HELA dagen där. Om ni aldrig varit där ska ni absolut åka då ute parken är öppen eftersom vi hela familjen faktiskt tyckte den delen var allra roligast!! Tyvärr mycket dyrt i vårt och flera andras tycke även om man får mycket för pengarna.   Bra utbud av mat och fika. Toaletter finns det gott om. Absolut värt ett besök med nyfikna barn. Både barn och vuxna lär sig mycket och det är roligt att kunna lära sig och utforska saker tillsammans som en familj! Räkna med trötta men nöjda barn efter besöket!!!! J

 

Vi hade turen att vinna testfamiljsbiljetter till Tom Tits Experiment och oj vad roligt vi hade! Vi är en familj på två vuxna och en flicka på 5 år och en mycket nyfiken pojke på 3 år. Vi var vid parken strax efter att de öppnat en sommardag i augusti och började med att utforska den stora ute parken. Där fanns massor att utforska och se både för oss vuxna och barnen. Det hände verkligen något överallt. Mest av allt tyckte ju barnen om vatten området men det var verkligen lärorikt att kunna diskutera med barnen om olika naturfenomen som jordbävningar och tornandon som man kunde ”känna på”. Efter en lång stund i parken åt vi medtagen matsäck. Det finns gott om plats att äta ute och har man inte med sig mat kan man köpa mat både inne och ute. Efter maten ville barnen gärna vara kvar i parken men efter att ha lovat att komma tillbaka innan vi åkte hem gick vi in i den massiva byggnaden. Huset består av fyra våningar med olika teman. De två första passar enligt oss bra för de mindre barnen. Där kunde man leka med bubblor, sitta i en lastbil (detta tyckte min son var mycket spännande), dansa i takt och ”leka med musik” etc. Det finns även ett område med vattenlek inne i huset som barnen tyckte var roligt. De översta våningarna var inte så roliga enligt barnen. Vi vuxna kunde ha tyckt det var spännande med synvillor etc men speciellt lill killen klarade inte riktigt av att koncentrera sig (antagligen eftersom vi redan sett så mycket och var trötta) så den våningen och våningen om kroppen gick vi tyvärr igenom rätt snabbt. Efter att vi gått igenom huset åt vi ett välbehöhvligt mellanmål inne i huset. Det fanns gott om fika att välja bland och sittplatser hittade vi på en gång. Personalen är trevlig och hjälpsam. Efter att ha fått lite energi var det dags att köpa lite souvenier från souvenier affären. Priserna är lagom dyra och vi hittade en del roliga saker som barnen fortfarande leker med. Nu hade vi varit på Tom Tits i flera timmar och de återstående 30min innan huset stängde ville barnen absolut spendera i parken igen. Skönt med frisk luft och nu kunde vi verkligen koncentrera oss på de saker vi tyckte var roligast i parken. När det var dags att åka hem var barnen MYCKET trötta men vi var tvugna att lova att komma tillbaka snart igen!!! En mycket lyckad dag med familjen alltså! Tack BARNSEMESTER.SE för att vi fick turen att besöka detta ställe!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se