Gröna Lund - nöjeseldorado i Stockholm
Annons
Reseberättelse:

Gröna Lund - nöjeseldorado i Stockholm

(Sverige, Svealand, Stockholm, Gröna Lund)

Fika

Go och glad Kexchoklad

Högtflygande på Grönan

I våra äldsta barns ögon (10 respektive 9 år) finns i Stockholm typ ingen roligare plats än nöjeseldoradot Gröna Lund. På deras tydliga uppmaning är det Gröna Lund som vi ska ansöka om att bli Testfamilj i Barnsemesters HJÄRTEJAKTEN. Vilken lycka när vi bli utvalda att testa Gröna Lund!

Vi har besökt Gröna Lund tidigare, då med varierade upplevelser. Senast var för två år sedan (2010). Och det var ingen succe, för föräldrarna framförallt ska tilläggas. Men DENNA SOMMAR ÄR VI I PERFEKT GRÖNA LUND-ÅLDER! Varför det? Låt mig förklara:

Vår familj består av barn i åldern 10, (snart) 9 och (snart) 3 år. Förra sommaren (2012) orkade vi bara inte besöka Gröna Lund, trots de två äldsta barnens tjat. Besöket dessförinnan (2011) var nämligen slitsamt. Trångt, kaotiskt med krypglad 9 månaders bebis och 8-åring respektive knappt 7-åring som behövde assistans i all mer fartfyllda karuseller. En barnfamilj men en ålderdifferens på minst sex år bör för en angenäm familjeaktivitet göra nogsamma avvägningar av lämpliga aktiviteter som tilltalar alla. I år fungerade Gröna Lund perfekt för vår familj!

Vi upplever att åldrarna 10, (knappt) 9 och (knappt) 3 år är en smidig ålder att besöka Gröna Lund. Vi är också smarta att invitera en familj med jämnåriga barn att följa med oss samt att förlägga vårt besök till en lite mindre intensiv besöksdag (midsommarafton), och succen är ett faktum! Våra två äldsta barn sköter sig praktiskt taget själva tillsammans med sina jämnåriga kompisar. Det något mindre antalet besökare i parken underlättar för detta. Och för oss två föräldrar återstår då bara ett barn att hålla reda på.

Gröna Lund är ganska kompakt med karuseller, lotterier, femkamps-tävlingar var du än vänder dig och en konstant ljudnivå. För barn i åldern 9-10 år, och framförallt när de har nått längd 140 cm, erbjuder Gröna Lund karuseller att roa sig med så att det räcker i flera timmar. Insane är vansinnig, men fruktansvärt kul tycker de över 140 cm. Eclipse är överskattad tycker den vuxna publiken, och delvis även 10-åringarna. 9-åringar ger den med beröm godkänd. Vilda musen och Twister gillar både vuxna och barn. Fritt fall och Fritt Fall Tilt får toppbetyg av 10-åringarna (140 cm gräns). Blå tåget OK, Flygande mattan OK.
Lillebror knappt 3 år åker berg och dalbanan Nyckelpigan en gång och inga fler gånger vid det här besöket … Då är Veteranbilarna, Tuff-Tuff tåget, Kärlekstunneln (båtarna), Flygande elefanterna och Cirkuskarusellen betydligt mer uppskattat.

Det finns flera restaurangalternativ där vi väljer ett av de mer prisvärda – hamburgerian direkt vid vattnet. En meny med 90 G hamburgare, strips och dryck kostar 67 kronor (motsvarigheten med 45 G hamburgare kostar 49 kronor). Det är tillåtet att medta picknick på Gröna Lund och det finns begränsat antal bänkar och gröna ytor för att inta detta.

Sammanfattning: de äldsta barnen (9-10 år) hade "the time of theire life"! 3 åringen hade det också skoj. Föräldrarna var lättade över att Gröna Lund besöket var så mycket mer smärtfritt, och även roligt, i jämförelse med det senaste besöket. De vuxna var också lättade att ha valt en dag med något färre antal besökare. Det räckte och blev över i alla fall.

Nu är familjen i "lämplig Gröna Lund-ålder" och det blir definitivt fler besök. Det ser vi alla fram emot denna gång :-)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se