Skansen en solig dag i juni
Annons
Reseberättelse:

Skansen en solig dag i juni

(Sverige, Stockholm, Skansen djurpark)

Vi, en familj med två vuxna och en son på snart 4år och en tjej på 7år, startade vår tur mot Skansen en tidig morgon. Vi var där och hängde på låset när det öppnade klockan 10.00. Vi hade läst på innan om parkering, och vi hittade en bra ca 10 min promenad väg bort från Skansen stora entren, och det var inga problem att få plats där innan 10.00.

Vi tog en karta, och började med att kolla i dom "gamla" kvarteren och husen, barnen tyckte väl att det kanske inte var lika spännande som oss vuxna. Vi hade ätit frukost tidigt och ville han en fika vid 10.30, men inget cafe/fik/matställe hade öppnat då, dåligt!

Vi försökte följa kartan, och visst att vi inte är några orienterare och världsvana på att läsa karta, men den här kartan var väldigt rörig. Läs på skyltarna istället, ett tips.

Efter att ha tittat på den härliga grönskande naturen och fina små husen, så var det så dags för djuren. Tyvärr blev vi lite besvikna där då det var ett flertal ställen som det inte var några djur på nu, och där det skulle vara djur så såg man dom inte, lite besviket för barnen. Men björnarna med sina björnungar var en hit!

Vi gick sen till Lill-Skansen och åt lunch bland hönor, fiskmåsar och andra småfåglar. Det blev pannkakor till barnen och en toast till oss vuxna, maten fick 6/10p. Lill-skansen var bra, äntligen fick barnen springa av sig, det fanns både inomhus ett uppbyggd litet landskap man kunde leka i, och utomhus var det en stor rutschkana och ytor att springa på. Man fick gå in och klappa små getter, äntligen var det inte bara "se men inte röra!" när det gällde djuren.

Vid Lill-Skansen så låg det även en liten bilbana, den kostade 40kr och barnen fick åka nån minut på en skraltig bana, barnen tyckte att det var dagens höjdpunkt ihop med ponnyridningen (40kr). 

Vi gick sen en sväng i resten av parken, och vid Solliden scenen fanns det en fin stor lekpark i skuggan och där stannade vi och lekte och tog en glass innan vi intog Akvariet, det kostade extra för att gå in, men det var det värt. En hel del spännande djur att titta på. Vi tyckte inte att det var mycket folk och det var lätt att komma fram överallt.

Slut betyget är väl "okej, men inte mer....", Skansen kändes slitet och i behov av förnyelse och upprustning. Inte så mycket action för barnen, och det passar nog mest för barn mellan 3-10 år kanske, mycket att gå och titta på, mindre att göra. Vi var där i 5 timmar, och vi gick verkligen överallt och tittade och lekte, för oss var det alldeles lagom aktivitet på dagen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se