VÅR DAG PÅ UNIVERSEUM!!!
Annons
Reseberättelse:

VÅR DAG PÅ UNIVERSEUM!!!

(SVERIGE, VÄSTRA GÖTALAND, GÖTEBORG, UNIVERSEUM)

Vi är en fyrbarnsfamilj som hade turen att vinna en tävling där vi utsågs till testfamilj, där uppdraget gick ut på att besöka och utvärdera Universeum i Göteborg.

Trots att barnen vid tidigare tillfällen besökt Universeum, både med familjen som med skolan, så var de märkbart förväntansfulla.

Vi valde att följa den anvisade vägen där man startar resan genom att ta linbanan (diagonalen) upp till övre plan, där vi fick studera och lära oss en massa kring polarvärlden vattnets väg m.m., där barnen till sin stora förtjusning fick plaska på rejält.

Därefter fick vi stifta bekantskap med en uppsjö olika typer av fiskar, där man hade chansen att uppleva dem på riktigt nära håll, vilket var mycket spännande. Just möjligheten att klappa rockorna var ett oerhört uppskattat inslag samt de lite större fiskarna, typ hajar m.m. rönte stort intresse bland barnen.

Där finns massor med saker att göra. Man får se hur det är att bo i en rymdraket, prova på att sitta i olika fordon mm
På en våning får man prova på att vara i ett Krim labb och där spenderade vi mycket  tid av vårt besök.
 På en annan våning får man röra sig mycket, springa på tid, klättra och provrida en låtsashäst.

Enligt oss är Universeum är fullt av upplevelser, äventyr och vetenskap. Här kan du uppleva oceanens djup, regnskogens fuktiga värme och rymdens oändlighet på en och samma dag. En vandring genom huset blir en 3,5 km lång laboration med experiment och upptäckter inom teknik, biologi, kemi, naturvetenskap, matematik och teknik.

Här kan du lära dig om naturens fantastiska egenskaper, lösa kriminalfall och se på när de matar en nästan tre meter långa sandtigerhaj Herman och hans kompisar i Oceantanken. Den som vill testa sina gränser kan rida på en mekaniska häst, kliva in bland ormar, spindlar och varaner i Dödliga skönheter eller hålla handen runt en iskall metallstång. Kan du glömma smärtan genom att fokusera på annat?


Missa inte att under Universeum finns en helt ny grävde del som kallas Undergången. Det är en underjordisk utställning där man har vänt på dygnet. Här är det natt mitt på dagen. Bara månljuset lyser upp din väg.
På din väg genom det mörka landskapet kan du se vad skorpioner, indiska kobror, jättegeckos och andra nattaktiva djur har för sig när de är vakna. Vågar du dig in i natten?

Sist men inte minst på taket på Universeum är det fyllt av rytande dinosaurier, men i nytt, större format och med fjädrar! Fossil har visat att många dinosaurier kan ha varit fjäderklädda, bland annat tyrannosaurus rex. Störst av dem alla är Spinosaurus som är 14 meter lång och 6 meter hög.
Totalt finns 16 dinosaurier av 9 olika arter att beskåda, som både låter och rör på sig.

Universeum får betyg 10 av 10 av oss.
Ha gott om tid när ni är där, det finns verkligen mycket att prova på.
Universeum passar för barn i olika åldrar, men ska man ha roligt så ska man nog var ca 7 år.
Rekommenderas starkt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se