Dubai, Malaga, Kap Verde och Östergötland
Annons
Reseberättelse:

Dubai, Malaga, Kap Verde och Östergötland

(Förenade Arabemiraten, Spanien, Kap Verde, Sverige, Alla möjliga tips på plus och minus med ovanstående resmål)

Kap Verde

Dubai

Kap Verde.

Familjeresor

Ja, nu blev det ett blandat inlägg här med flera olika resmål.

Vi har rest till lite olika platser både med och utan barn. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Våra söner är för närvarande 10 och 13 år.

Dubai - mitt favoritresmål därför att vi fick sol, bad, shopping, äventyr, se fräcka byggnader och en annan kultur under samma resa. Jag förstår dock dem som inte tycker att det är ett bra resmål för små barn. Vi har varit där två gånger - en gång med barn och en gång utan.

Malaga - ett härligt resmål. Vi var där i maj i år på en sån där släktresa med flera generationer, då min pappas fru fyllde 60 år. Vi var 11 personer i åldrarna 1-67 år. Vi hyrde ett hus som vi bodde i tillsammans. På dagarna gjorde vi lite olika utflykter. En av höjdpunkterna var när vi hade bokat att två spanjorer kom hem till huset och lagade spansk mat och höll i en vinprovning för oss. En annan höjdpunkt var en dagstur till Nerja, där besökte vi grottor och hade en underbar dag på stranden. Bästa restaurangen ever åt vi på i Malaga.

Kap Verde – underbara stränder med turkost hav. Vi var där två vuxna och två barn i januari i år. Efter att vi varit många gånger på Kanarieöarna ville vi testa något annat. Vädret och miljöerna tycker jag slog Kanarieöarna lugnt. Dock ska man veta att det är blåsigt på Kap Verde. Eftersom det var så varmt de flesta dagarna, så var det bara skönt att det fläktade. Lite kyliga vindar på kvällen – ta med koftor!

Östergötland – ja, nu kom mina tips in på mina egna hemtrakter. På sommaren tycker jag att det är härligt att semestra i Sverige. Några guldkorn Kolmårdens Djurpark, Äventyr på Boda Borg (Sörmland i och för sig), Arkösund vid havet, Sommarstaden Söderköping, Charmig butik och restaurang på Vikbolandet, Finspångs badhus – klart fräschaste äventyrsbadet i regionen, höghöjdsbanor och varför inte ett besök på Norrköpings Visualiseringscenter?

Om du vill ha lite mer utförlig beskrivning kika in på vår blogg om livskvalite: www.wila.nu Gå in under kategori Resmål. Förutom ovanstående resmål finns tips på SPA och en New York-resa som jag och två kompisar gjorde hösten 2012.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se