Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Sommarland Själland

(Danmark, Själland, Aktivitetspark)

Monstertruckklättring:)

Ett litet tåg som tuffade runt parken

Vattenlandet

Eftersom vi är en familj som gillar att vara aktiva och göra saker var vi spända på hur denna park skulle vara. Då barnen tittade i den lilla broschyren om sommarlandet blev de lite tveksamma var det en park för de lite yngre barnen, skulle de vara för stora?
Vi kom dit vid öppningstid en varm och solig dag i slutet av juli. Efter att ha hyrt en vagn att dra våra väskor i, bestämde vi oss för att börja långt ner i parken och jobba oss uppåt. Det var svårt att få med barnen förbi alla roliga aktiviteter som fanns på vägen. Slutligen kom vi till gocarten. Då kunde vi inte dra förbi dem! Här fanns gocart för olika längder. För de över 150 cm fanns en sort, dubbelcart att åka tillsammans med vuxen i, samt lite långsammare för barn under 150 cm. Det var korta köer och vi stannade här en låång stund.
Därefter drog vi vidare för att trampa trampbåt, titta på kaniner och sköldpaddor samt åka flotte genom amazonas. Därefter kämpade vi oss igenom en äventyrs/hinderbana. Runt hela banan fanns spångar att gå på för den som inte ville/vågade/kunde. Detta var helt klart en av favoriterna. Hade vi stannat en dag till, hade vi garanterat gått hit igen.
Vi gick så vidare för att äta. Runt om i parken finns mycket gott om bänkar och bord samt gröna ytor att äta medhavd matsäck. Vi tog dock den goda pizzabuffen.
Med fulla magar styrde vi därefter stegen mot bergochdalbanan. Här var inga köer alls och barnen kunde åka hur många varv de ville genom att bara hoppa ut och springa runt och sätta sig i nästa tåg. I detta område av parken fanns också trampbilar som provades med glädje samt en höghöjdsbana som var läskig nog för oss allihop!
Sedan var det dags för badlandet. Eftersom det var en mycket varm dag, var här fullt av folk. Omklädningsrummen var knökfulla och det var kö till dusharna. Man kunde för en tia som man fick tillbaka senare, låsa in sina saker i ett skåp. Väl inne på området var vi, trots mycket folk, inte störda av så värst långa köer. Längst kö var det till forsen med badringarna Mega Wild River. Det fanns flera olika vattenrutchkanor, olika snabba och läskiga så att det passade alla smaker. Den som kallas för Surfing Hill var favoriten eftersom man "gick upp i planing" i slutet!
Efter badet rusade vi vidare till stället där man får se hur man gör klubbor, samt forma sin egen klubba. Efter att vi titta på hur de blandade smaker och knådade klubbmassan, kunde man för 25 danska kronor köpa en påse med en varm klump "klubbmassa" och forma till som man själv önskade.
Vi hade hoppats på att också hinna till området med totempålen och 3D Westernbiografen men klockan började nu närma sig halv sju och vi var alla ganska trötta efter en mycket rolig men varm dag och eftersom vi hade några mil att köra hem, fick vi avsluta dagen här.  Killarna hade utan problem kunnat stanna här en hel dag till för att göra allt vi inte hunnit med samt återkomma till det som varit roligast.
SÅ, var våra killar för stora för Sommarland Själland? Nej, de var helnöjda hela dagen och rusade från den ena aktiviteten till den andra! Det var för visso inte så många häftiga och påkostade karuseller och bergochdalbanor, men det fanns så mycket annat att göra så det gjorde inget alls. Ibland kan det också vara skönt att inte hela dagen utmanas i att göra läskigare och läskigare saker. En lång stund var de helnöjda med att trampa trampbil i en inhägnad med små gator.

Några praktiska plus för stället är också att det finns gott om toaletter samt att man parkerar bilen inne på området så det är lätt att gå och hämta/lämna saker om man inte vill släpa på badkläder och matsäck hela dagen.
Dessutom såldes frukt och grönsaker precis vid ingången. Det kändes som en nyttig start istället för sötsaker.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se