Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Tropikariet i Helsingborg - trevligt och familjärt!

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet i Helsingborg)

Kunskapshörnan

Klappdammar i Hajrevsavdelningen

Utsikt från Café Masai Mara

Vår familj som består av två vuxna och två barn i åldrarna 5,5 år och 17 månader åkte en lördagseftermiddag till Tropikariet i Helsingborg. Jag hade läst en del om stället tidigare och var därför förberedd på det ganska tråkiga intrycket man får av fasaden. Men kontrasten mot insidan är stor och direkt efter entren ligger deras cafe Masai Mara där vi åt både lunch och fika. Det fanns bra och varierad mat för alla åldrar och i anslutning låg en souvenirshop med vettiga priser. Men det bästa var att de söta och roliga surikaterna hade sitt hem mitt i cafeet! Så dessa hade man utsikt över och kunde följa under hela måltiden vilket uppskattades av oss alla och också gjorde väntetid på mat lättare för barnen.

Jag hade läst att det inte passade så bra med barnvagn inne bland djuren men när vi frågade personalen sa de att det fungerar men kan bli trångt. Vi tyckte det gick bra och det fanns hissar mellan alla våningar. Utan vagnen skulle det ha blivit en väldigt massa jagande efter vår 17-månaders, just eftersom det kan bli ganska trångt på de olika avdelningarna och på grund av den närkontakt man får med en del djur.

Just denna närkontakt med djuren är en av sakerna som jag tycker utmärker Tropikariet gentemot andra liknande ställen. Här lever apor, lemurer och flygande hundar lösa på avdelningarna vilket blir extra roligt och spännande för barnen, ja även för oss vuxna. Detta gör också att man kan utöka sin upplevelse genom att besöka avdelningarna mer än en gång, varje besök kommer troligen att se lite olika ut beroende på vad djuren har för sig och hur nära de vill komma just då. En annan utmärkande sak för Tropikariet var närheten till personalen. Vi stötte på flera stycken som cirkulerade på avdelningarna och informerade oss besökare om djuren och det vi upplevde. Det kändes också bra att de lösa djuren på det här viset hade någon som hela tiden höll koll på att de behandlades bra, för en del kan det säkert vara svårt att motstå att komma ännu närmare djuren än vad som är bra för dem.

Tropikariet är indelat i olika avdelningar, exempelvis Madagaskar där det bland annat finns lemurer och Hajrevet i källaren med stora och små akvarier. I källaren finns också små klappdammar där besökarna kan sticka ner händerna och klappa en del fiskar, några "putsar" också dina händer om du vill. På Regnskogsavdelningen är det mörkt och besökarna får se upp för flygande hundar. För mig som inte är så förtjust i dessa djur var det skönt att avdelningen inte var så stor. Man ska vara medveten om att alla avdelningarna är ganska små och vill man kan man gå igenom allt relativt snabbt och därmed känna sig lite besviken. Men vi gav besöket tid vilket jag tror gjorde upplevelsen mycket mer positiv än den kunde ha blivit. Till exempel var lemurerna vakna vid vårt andra besök hos dem vilket definitivt var en av hela vistelsens höjdpunkter. Vår son på 5,5 år fick också upp lust och mod att prova olika saker ju längre tid som vi spenderade på anläggningen. I Kunskapshörnan kan man bland annat känna på ormskinn, gräva fram "dinosaurieben" och se vilket djur man kan hoppa lika långt som. Det var kanske främst denna avdelning som vi föräldrar inte var så imponerade av utan kände att man skulle kunna utveckla, både innehålls- och utseendesmässigt. Men barnen var nöjda.

Sammanfattningsvis så var vi alla väldigt nöjda med vårt besök! Vi såg att man höll på att bygga en ny avdelning åt lemurerna vilket gör att det absolut känns intressant med ett återbesök någon gång.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se