Testfamilj på Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Aqua Nova

(Sverige, Dalarna, Borlänge, Aqua Nova, Maserhallen Borlänge)

Aqua Nova

Vildforsen

Vi packade in barnen som är 7 och 10 år och en kompis till sonen och åkte till Borlänge för att bada i äventyrsbadet Aqua Nova. Det var en solig och fin julidag så det var lite folk vilket medförde att vi kunde göra det vi ville utan att trängas med en massa andra badsugna människor.
Vi började med att vara i vågbassängen och klätterväggen som barnen gillade, vi vuxna klättrade inte denna gången. Sedan åkte vi rutchkanan Magic Eye flera gånger, den kan man åka i ringar eller som man är. Passar de flesta då man kan åka tillsammans, en klar favorit för oss alla. Den branta rutchkanan ville de inte pröva alls, passar nog lite äldre barn eller våghalsigare )
Sedan tog vi några vändor i vildforsen, barnen älskar det men jag som mamma tycker att den är lite läskig då det är svårt att ha full koll på 7-åringen som inte är jättebra på att simma än. Även om jag åkte och höll i henne så var det svårt i vissa partier där det var väldigt strömt.
Vi hade med oss fika men man kan även köpa fika, glass och enklare rätter i kiosken som finns.
Då det var en solig och fin dag så simmade vi ut och gled runt i strömvirvlarna i utepoolen, den är lugnare än vildforsen.
En stor del av dagen spenderade barnen med att hoppa och göra konster i trampolinen och hopptornet ute i motionsbassängen.
det finns en stor bubbelpool oxå men den prövade vi aldrig då den är så varm så det blir svårt att komma i de andra bassängerna igen efteråt.
Det var en bra och trevlig dag. De 10-åriga killarna var så trötta så de somnade i bilen på vägen hem fast det bara var dryga halvtimmens färd :)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se