Klättring och spring på vattnet
Annons
Reseberättelse:

Klättring och spring på vattnet

(Sverige, Småland, Vimmerby, Nils Holgersson Värld)

Glasspaus vid Långe Jan

Redo för klättring

Kebenekaise

En av sommarens varmaste dagar tog vi en tur till Nils Holgerssons Värld utanför Vimmerby.


Väl innanför murarna möttes vi av känslan att här kommer vi nog inte stanna så länge - men vi föräldrar hade väldigt fel i detta!





Vi började med en liten båttripp på "Östersjön" i trampbåten. Pappa och äldste pojken trampade oss från Malmö till Kiruna!

Aktiviteterna fortsatte med en studsig brottningmatch på den stora studsmatten och lite datorskjutning i ett skjul som gav härlig skugga.

Sen gav vi oss ut på en tur på minigolfbanan - en mycket annorlunda bana med såväl vulkaner som överlappande banor. Tyvärr gav solen oss lite för stora problem med värmen - så trots lunch och drickapaus tröt tålamodet för killarna -vi avbröt vid hål 12 och gick vidare till badbollarna.



Spring på vattnet!

Killarna kröp glatt in i de stora badbollarna och slängde sig ut på vattnet.  Att springa så långt ut det gick eller klara av att springa ett helt varv i badbollen var den stora utmaningen. Även mamma försökte - men fick lite cellskräck och fick avbryta innan vattenkontakt! Synd för det såg ut att vara härligt att ligga inuti badbollen och gunga i vattnet!


Klättring på hög nivå!
Vi sökte lite skugga i klätterskogen - pappa och nioåringen klättrade högt och långt.  Turen gick högt över vägen och genom nät och över klättring på tråd. Sexåringen hade inte riktigt hade höjden inne för den längre turen- men det var häftigt nog med den kortare banan som genomfördes med stöd av mammas hand  (klättrandes bakom) och avslutades med en linbanetur. Gäller att inte ha höjdskräck som förälder här!



Avslutande tur i Selma Lagerlöfs Sverige

Ytterligare några springturer i badbollarna och så avslutade vi med en glassätande promenad genom Selma Lagerlöfs Sverige och klättrade upp på Kebenekaise! Då hade klockan hunnit bli sent på eftermiddagen och killarna var rätt nöjda med dagens aktiviteter



Med facit på hand



Med facit i hand - en härlig och trevlig dag - men det rekommenderas att välja en dag då inte solen lyser från en helt klarblå himmel - gärna uppehåll med några små lätta moln! Och en mer rejäl fikakorg hade vi tagit med eftersom matutbudet var begränsat.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se