Annons
Reseberättelse:

Roadtrip USA

(USA, San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles)

Fish and Chips på Lucia Loge! Ett måste!

Frågorna var många vid besöket på Alcatraz

Bike the bridge

USA 2013

Vi är två familjer som under sommaren -13 åkte till San Fransisco och hyrde bil. Därifrån reste vi till Las Vegas, vidare till LA och sedan tillbaka till San Fransisco igen via Highway One. Familjen Moberg består av Christian och Linda med Edit 8 år och Alexander 5 år. Vår familj heter Stjernström och består av Michael och Maria med Olivia 9 år och Maja 8 år. Vi var borta i 17 dagar och hade bokat allt boende hemifrån. Eftersom vi var så supernöjda med sättet att resa och med de platser vi besökte vill vi med denna reseberättelse dela med oss lite av våra minnen och upplevelser! Så såhär såg vår resa ut i stora drag!

Torsdagen den 20/6 – ankomst till San Fransisco . Vi hyr bilar direkt och kör till Sonora Jamestown och bor på Countru Inn Sonora 550 kr inklusive frukost. Denna sträcka blev väldigt jobbig då vi var supertrötta! Men det gick det med. Barnen sov som stockar i bilen. På morgonen serverades vi en mycket speciell frukost... Den dukades upp i receptionen och där fanns en dam utan sinne för logistik som stekte pannkakor. Frukosten intogs sedan i sängarna i ett av våra rum! Men barnen tyckte det var festligt!

Fredagen den 21/6 (midsommarafton) – Vi kör in i Yosemite Nationalpark och stannar på ett antal ställen efter vägen där det var fint. Hann inte med någon specifik vandring och det behövdes inte heller.  Infarten till parken ligger i Groveland . Kostar en billig peng att köra in.

Efter nationalparken kommer man in på Tioga pass road som är öppen på sommaren. Vägen går högt upp på berget. Se till att ha bensin och kör försiktigt. Här uppe är det fint att ha en picknick. (Man måste passera parken för att komma till Tioga Pass road. Tror att det kostar ca 170 kronor att köra där.)

Sen körde vi i ca 2,5 h till Lone Pine som ligger precis innan Death Valley. Comfort Inn Lone Pine hette motellet vi bodde på. Kostade ca 1000 kr inklusive frukost för hela familjen. (Tips: Köp lunchmat och vatten att ha med i bilen till morgondagen och glöm inte att tanka fullt!)

Lördagen den 22/6 – Körde tidigt för att undvika den värsta hettan. Från Lone Pine genom Death valley (Landsänka i Majaveökninen i Inyo County i södra Kalifornien.) Fantastiska utsiktsplatser längst vägen!!

På eftermiddagen kom vi så till Las Vegas och bodde på Stratosphere Hotel – Casino & Resort. Här fanns gym men ganska skabbigt. Hotellet ligger ganska långt från "händelsernas centrum" och hade vi gjort om resan så hade vi nog övervägt att bo lite närmre stan.

Middagen åt vi på PF Changs – Riktigt god kinamat! Boka från hotellet

Söndagen den 23/6 Las Vegas – Frukost på Mc Donalds i hotellet. Därefter blev det poolbad på level 8. Passa på under morgontimmarna då det var jättehärligt däruppe. Vi spelade vattenvolley och simmade och värmen var redan uppe i 30 grader. På kvällarna var det för mycket folk och ingenting för barnen.

Denna dag passade vi också på att besöka en outlet som låg norr om stan, jättegärna vårt hotell. Bra utbud

Kväll: Middag på Cheesecakefactory i Ceasars palace. Att ta taxi kostade 300 kr tur retur. Vi gjorde det en kväll men tog sedan buss vilket också var dyrt. Båda tog lång tid då det var mycket trafik.

När vi var på väg till restauranten fick vi se en häftig föreställning för barnen med pirater inne i Ceasars! Såg också lite av den berömda fontänshowen på Bellagio.

Om man orkar: (det gjorde inte vi)

Avsluta med The Sirens of Treasure Island. Spektakulär gratisshow.

MGM Grand – Där finns lejon i montrar som barnen säkert tycker är jättespännande.

Gå till Gondolen och ta en liten tur! Venedig i miniatyr!

Om man vill testa buffeer så kanske detta kan vara något: Todai på Planet Hollywood – japansk buffe

Fler tips på restauranger:

Sushi Roku (http://www.innovativedining.com/restaurants/sushiroku) i Ceasar.s Palace. Bra sushi och bra utsikt.

The Palm (http://www.thepalm.com/Las-Vegas) i Ceasar.s Palace. Klassiskt "American Steak House"

Roy.s (http://www.roysrestaurant.com/locations/NV/las_vegas.asp). Hawaiian/Asian. Ligger liten bit ifrån själva Las Vegas Boulevard. Men maten är SUPER enligt bekanta.

Obs! Kolla barnsemester.se för att se alla gratisattraktioner för barn!

Måndagen den 24/6 – dagsutflykt till Grand Canyon med helikopter. Detta hade vi bokat hemifrån men det var viktigt att man konfirmerade 48 h innan. Detta var en helt otrolig upplevelse för alla!

När vi kom hem vid lunch så blev det poolbad, gym och besök i utkikstornet på hotellet. Gratis om man bodde där. Inget speciellt men rigorös säkerhetskontroll.

18.00 Bröllop! The little White Wedding Chapel! Våra tjejer var såklart tärnor! Vi är redan gifta så detta var bara en oerhört rolig grej som man kallade "att förnya sina löften"!

Bröllopsmiddagen intogs på Mon Ami Gabi (http://www.monamigabi.com/home/?loc=vegas). En fransk bistro som ligger i Paris. Jag rekommenderar antingen brunch eller middag. Boka bord och säg till dem att önska uteplats. Förmodligen får de vänta på bord, men det är det värt. Från uteserveringen ser man den stora fontänshowen på Bellagio.

Tisdagen den 25/6 Frukost Mc Donalds innan vi lämnade Las Vegas. Vid det här laget kände vi oss alla mätta på denna galna stad. Vi var nu på väg mot LA och gjorde ett kort stopp i Ghost town (som var en tourist trap) för att slutligen landa i Hollywood där vi skulle bo i 3 nätter. Hotellet hette Loews Hollywood Hotel ligger i hjärtat av Hollywood på gångavstånd till Hollywoods vaxmuseum, Dolby Theater och Grauman.s kinesiska teater. I närheten ligger även Hollywood and Highland Center och Hollywood Bowl så läget kunde man inte klaga på.

Middag: Nate´n Al – äkta amerikansk deli som låg på 414 North Beverly Drive – ett ställe som skulle vara kändistätt. Såg inte mycket ut för världen men vid en närmre titt såg vi till vår förtjusning att Jodie Foster fanns på plats!

Onsdagen den 26/6 – Disney Land. Ta med egen lunch!

Satsa på:

1. California Screamin (Paradise Pier)

2. Goofys Sky School

3. Grizzly River Run (Grizzly Peak)

4. The Twilight Tower of terror (Hollywoodland)

5. Radiator Springs Racers (Cars land)

Barnen hade varit med och kollat nätet hemifrån på vad de helst ville göra. Vi var noga att tala om för dem innan att det skulle bli mycket köande så att det inte skulle komma som en överraskning. Det gick alldeles utmärkt!

Torsdagen den 27/6 – Hollywood mm.

Frukost: Kings Road Cafe – superbra frukost på 8361 Beverly Blvd

Förmiddag: Ner till Venice beach. Där finns fina klätterställningar för barnen på piren där vi hängde tills de tröttnade! Sen var det härligt att bara strosa omkring där och bada förstås!

Lunch på Joan.s on third i Beverly Hills! Underbart ställe med fantastisk mat, för inte tala om deras glass! Barnen var lyriska! Personalen trevlig!

Vi hann även med en liten runda på The Beverly Center – största gallerian där vi inhandlade Ipads.

Fredagen den 28/6 gick vi på Universal Studios. Tips: Gå till The lower Lot med en gång där attraktionerna är. Kom tidigt!! Ställ dig i kö till tåget så att du kan hoppa på det 2h innan parken stänger så (om inte tidare turer). Ta med en påse att lägga kamera i, det finns ställen att kyla ner sig på där det sprayas vatten. Vi köpte inte fast lane pass men hängde på låset på morgonen så att vi hann en del innan det kom alldeles för mycket folk. Vid 15-tiden var både vi och barnen rätt nöjda!

Prioritera:

1.Transformers

2.Shrek 4D

3.Studio Tour

4.Animal Actors

5.House of Horrors

... och på kvällen åker vi till Ventura

28/6 – 30/6 Vi bor i Ventura. (Ventura Beach Marriott ) Middag: Lure Fishhouse and oyster bar. Härligt fisk och skaldjursställe med lagom priser i Ventura

Lördagen den 29/7 Dagsutflykt till Malibu

Vi besökte piren men kände inte att vi ville lägga så mycket mer tid här. Då åkte vi norr ut igen och åt en seafoodunch på Neptune.s Net! En upplevelse i sig! Vi och 100 bikers!

Vill man bada så finns flera fina stränder längs vägen. En heter La Piedra. (Först kommer Zumo beach om man kommer söder ifrån. Hoppa över den och åk lite längre fram där denna stranden kommer) 327 00 Pacific Coast Highway,Malibu 90265. En annan strand som är fantastisk är El Matador. Den är lite gömd och man måste klättra ner till den.

Söndag 30/6 Efter frukost på ett mysigt litet franskt cafe styrde vi mot Santa Barbara. Här fick vi myskänsla direkt! Så annorlunda mot Malibu! Den första vi träffade på var en övervintrad hippie och hans helt fantastiska bil! "God is luv"!

När vi kände oss hungriga framåt lunch begav vi oss till ett ställe uppe i bergen som vi hade fått tips om: ColdSpring Tavern!  Lunch är bra att ta här då det tenderar att bli för mycket folk till middag på helgen. Här är en vägbeskrivning: (Annars gick det bra att bara slå in adressen på GPS: n)

Take Hwy 101 to Hwy 154, go up the mountain to the top,

then, one mile down the valley side, turn left onto

Stagecoach Road. Take a direct right and go down

the canyon for about 1 1/2 miles to the Tavern.

5995 Stagecoach Road

Santa Barbara, California 93105

Det här stället får man inte missa! Mitt i ingenstans dyker det upp. Ytterligare ett häng för riktiga bikers! En av dem stod och grillade oxfile och det var det man åt på en smörgås helt enkelt. Till det - öl eller bloody mary. Vi laglydiga drack folköl eftersom vi körde... Det var vi helt ensamma om dock... Det var extremt varmt däruppe i bergen.

Förbered barnen på det så att det inte kommer som en överraskning när man kliver ur AC:n i bilen...

Efter denna mycket annorlunda upplevelse åkte vi mot det också väldigt annorlunda hotellet Madonna Inn i San Luis Obispo. Detta hotell bör bokas många månader innan avfärd för att ni skall få ett rum. Gå in och kolla nätet så förstår ni. Alla rum har olika teman och det är kitsch på hög nivå! Vi blev dock besvikna på våra rum som inte alls var så spektakulära som vi hoppats på. Restaurangen höll utseendemässigt vad den lovade men maten var långt ifrån värd sitt pris.

Måndagen den 1/7 på förmiddagen beger vi oss till Morro Bay. En liten fiskarby som vi bara åkte igenom. Här hade det varit mysigt att ta lunch men det blev lite tidigt.

Vi åkte i lugn och ro till nästa boende som var Treeboones Resort. (1/7-3/7) på Big Sur. Därifrån fortsatte vi något norrut för lunch på Lucia Lodge. Deras fish and chips hade blivit utsedd till Californiens bästa och så var det nog! Maten var super och utsikten var enorm!! Här fanns en liten äng där barnen kunde springa medan vi väntade på maten. Missa inte detta coola ställe!

Boendet på Treenones behöver också bokas långt innan avfärd. Detta är ett konceptboende som i detta fall var tält! Tält med parkettgolv och sköna sängar...här var barnen tvungna att vara minst 6 år, just för att stället skulle erbjuda lugn och ro. Alexander var bara 5, men det gick alldeles utmärkt! Eftersom alla barnen faktiskt gillar sushi så passade det bra att äta på deras Wildcoast restaurant. Här satt vi med utsikt över solnedgången i Stilla havet och åt jordens godaste sushi!

Tisdagen den 2/7 Majas födelsedag! Födelsedagssången i tältet fick ske viskandes eftersom det var väldigt lyhört i tälten! Men det tyckte Maja bara var ännu festligare! Efter frukost gav vi oss av på en liten vandring i Limekiln Statepark. En liten avgift betalades för att komma in och det var en jättefin hajk! "Majas födelsedagshajk" som hon döpte den till! Här fick vi se stora redwoodträd och fina vattenfall. Det enda vi fick akta oss för var en giftig växt som hette Poison oak, en trebladig växt som man inte skulle nudda.

Onsdagen den 3/7 Linda och jag började dagen med Yoga innan resten av familjerna vaknade! Ledaren var en vig 75-årig man och det var en riktigt härlig start på dagen! Vi var ca 5 pers som orkat oss upp klockan 6.15. Efter frukosten som ingick på detta ställe packade vi ihop oss och åkte vidare på Highway One. Väldigt dimmigt så vi såg inte så mycket av utsikten tyvärr.

Sen en utflykt på berömda “17 mile drive” som går från Carmel till Pacific Grove. Kostar 10 dollar att köra. En avstickare och jättefint! Lunchen blev lagom att ta i semesterbyn Monterey. Väldigt turistigt och det var svårt att hitta ett bra lunchställe. Däremot hittade vi ett yoghurtglasställe efteråt som var en riktig höjdare. Edit ville genast börja jobba där!

Tillslut hamnade vi i  San Fransisco på kvällen den 3/7. Vårt hotell som hette Triton hade bästa läget precis vid Lejonporten till Chinatown som för övrigt är världens största. Även nära Union Square och Maiden Lane. Hotellet bjöd på vin eller drink i lobbyn varje kväll mellan 17-18. Barnen bjöds på yuice. Denna kväll hade vi bestämt oss för att äta i Chinatown och fick tips på hotellet om var vi skulle gå.

Torsdagen den 4/7 San Fransisco (Nationaldagen!)

Frukost på Hollywood Cafe ( nr 1 Trip Advisor)!Vi promenerade från hotellet vid 7 och efter halva vägen från hotellet hoppade vi på en Cable Car. Funkade på morgonen men inte senare då det är alldeles för långa köer.

Frukoststället ligger nästan nere i Fishermans Wharf: Från Pier 41 går turerna till Alcatraz. Vi hade bokat vid 8.45 så att det skulle passa med frukosten. Boka hemifrån! Annars är det superlånga köer. Nu gick det hur smidigt som helst.

Barnen tyckte att besöket på Alcatraz var väldigt spännande. Vi översatte från det vi fick höra i lurarna på den audioguidade turen. Olivia som gått ut trean hade dessutom pratat lite om detta i skolan så att se cellerna där några av fångarna grävt sig ut från var häftigt!

När man kommer tillbaka kan det vara mysigt att ta en Irish Coffee på Buena Vista som ligger I Fishermans Warf. Det var här den ursprungliga Irish Coffeen skapades och det var naturligtvis fler som ville testa detta...det var hur mycket folk som helst och kanske inte jättekul för barnen, så vi hoppade över det.

Istället promenerade vi igenom Little Italy och tog en lunch på ett litet franskt kafe.

På kvällen besökte vi det lationotäta området The Mission som kanske är den hetaste stadsdelen just nu. Lite som Söder i Stockholm men lite mer gangsta enligt resemagadin som vi läst. Att det var lite ruffigt var det ingen tvekan om. Ett tag på promenaden dit var vi lite tveksamma till om detta var bästa stället med barnen men det var ingen fara. I detta område ligger fantastiska krogar och coola barer. Här skall man äta Buritos eftersom det är här de kommer från ursprunligen. Håll utkik efter Taqueria-skyltarna. Ett bra Buritos-ställe är ”El Farolito”. Hjärtat av hela området är den hippa gatan Valencia Street och 24 th .

En mellanpris restaurant som är bra heter Puerto Alegre på Valencia Street. Det är den mest populära mexikanska restauranten. Boka bord! När vi kom hit var det stängt pga nationaldagen men restaurangen bredvid var knökfull och såg bra ut. Vi åt mexmat och drack margaritas som alla andra på stället. Vi tog taxi hem.

Fredagen den 5/7 San Fransisco

Frukosttips: Mama´s on Washington square. (1701 Stockton St) Ligger I Telegraph Hill. Utsedd till bästa frukostställe I SF. Tar bara cash. Vi försökte komma in på detta ställe vid tre tillfällen men köerna var så långa att det inte var rimligt med barnen.

På andra sidan Golden Gate finns konstnärsidyllen Sausalito. Cykla dit! Det har blivit ett begrepp: ”Bike the Bridge”. En vuxen klarar det på 2 h. Det är 15 km över. Kolla bikeandroll.com, blazingsaddles.com eller sfbike.org.

Detta gjorde vi  efter frukost och det var verkligen kul för alla. Eftersom det är ganska hetsigt på bron beslutade vi oss för att hyra påhängscyklar till barnen. Bra beslut. Det var iskallt när vi startade! Händerna frös nästan till is men när vi kom över till Sausalito var det varmt och skönt. Där stannade vi ett tag och åt glass! Mysigt!

Vår sista kväll promenerade vi återigen neråt Fishermans Wharf. På vägen passerade vi Filber Street- världens brantaste gata.

Målet var en restaurant som jag läst om i resedagboken från en familj med barn. Den heter Rainforest Cafe (I närheten av pier 39)och är fylld med djurtema. Ljud åska, himmel mm. Boka bord och var beredda på en fulländad touristtrap! Men för barnen var det en rolig avslutning.

Lördagen den 6/7 San Fransisco

Frukost: I Pacific Heights. (San Fransisco som på film). Där finns ett ställe som heter La Boulagerie på 2043 Fillmore Street där de har hemlagad musli. Jättemysigt! Hit tog vi bilen eftersom vi redan checkat ut.

Sista timmarna la vi på shopping vid Union Square innan vi åkte ut till flygplatsen för hemfärd.

_________________________________________________________________________

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se